Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stellantis și Ford Motor vor concedia temporar 1250 de angajați

pinterest
Ford siglă

Stellantis, compania mamă a Chrysler, şi Ford Motor vor concedia temporar 1.250 de angajaţi din cauza impactului grevei sindicatului United Auto Workers, transmite Reuters.

Stellantis a declarat că are acum 1.340 de angajaţi disponibilizaţi temporar, în trei state, din cauza grevei care durează de patru săptămâni, după ce a anunţat vineri concedierea a 700 de angajaţi la două fabrici din Indiana, conform News.ro.

Ford a spus că concediază temporar alţi 550 de angajaţi, după greva UAW la uzina de camioane din Kentucky şi la uzina de asamblare din Chicago.

Ford a declarat că, începând de luni, va concedia aproximativ 300 de angajaţi la o fabrică de transmisii din Ohio şi aproximativ 250 la patru fabrici din Michigan, împreună cu 12 din Chicago. În total, Ford a concediat 2.480 de angajaţi de când a început greva pe 15 septembrie.

Ford a avertizat că o duzină de unităţi de producţie ar putea fi afectate de greva uzinei Kentucky Truck, cea mai mare fabrică din lume.

Puţin peste 34.000 de lucrători ai UAW de la cei trei mari producători auto din Detroit, General motors, Fors şi Stellantis, sunt în grevă.

General Motors are aproximativ 2.300 de angajaţi disponibilizaţi temporar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.