Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAMĂ Nume de cod în `frăția răului`-Godei era `fratele` iar directorul din DGASPC aservit acestuia era `bossul`-Intervențiile erau pentru livrarea de bani

interceptari

În mega-dosarul de crimă organizată ce privește situația tratamentelor aplicate bătrânilor din centrele Gabriel cel Viteaz anchetatorii DIICOT prezintă o serie de discuții interceptate între funcționari AJPIS și liderul grupării, Cristian Ștefan Godei.

Aceste discuții relevă lejeritatea cu care funcționarii AJPIS tratau neregulile pe care le depistau pe linia lor de atribuții de serviciu și mai ales „sfaturile prietenoase„ pe care le dădeau pentru ca unitățile să intre într- o aparentă legalitate astfel încât să nu „fie probleme„ pentru niciuna dintre părți.

Astfel „din convorbirile telefonice purtate de Godei Ștefan Cristian cu angajați ai A.J.P.I.S. Ilfov, neidentificați până în prezent, a rezultat că Godei Ștefan Cristian este încunoștințat de fiecare moment în care urmează a fi efectuat vreun control la nivelul centrelor pe care le administrează și, mai mult, i se oferă asistență în vederea intrării în legalitate și obținerea/păstrarea licențelor de funcționare a centrelor (deși la momentul controalelor/verificărilor nu ar putea obține/păstra licențele) prin întocmirea în fals a unor documente fie prin certificarea unor date nereale ca fiind reale, fie prin antedatarea unor documente, inexistente la momentul controalelor”.

„Modul în care funcționarii publici interacționează cu liderul grupului infracțional, Godei Ștefan Cristian, ce depășește cadrul formal, denotă o înțelegere prealabilă în desfășurarea activităților infracționale ale grupului.

În contextul controlului A.J.P.I.S. Ilfov care viza acordarea licenței de funcționare pe o perioadă de 5 ani pentru C.I.A.P.A.D. Armonia, (verificare în teren ce avusese loc la finalul lunii aprilie 2023), la data de 10.05.2023 Godei Ștefan Cristian i-a solicitat contabilei sale care se ocupă atât de Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz dar și de S.C. Creativ Home S.R.L., să genereze două rapoarte al situației angajaților din ReviSal unul din data de 26.04.2023 și altul din 27.04.2023.

Aceste rapoarte îi erau necesare lui Godei Ștefan Cristian pentru a dovedi numărul de angajați scriptici, în vederea creării unei aparențe a îndeplinirii condiților legale pentru acordarea licenței referitoare raportul din numărul de angajați și cel al beneficiarilor”, mai scriu anchetatorii DIICOT în dosarul aflat la instanța de judecată.

„Această situație prezintă relevanță din două perspective: 1. reiese că verificarea efectivă în teren a A.J.P.I.S. Ilfov cu privire la numărul real de angajați este inexistentă, constatările funcționarilor bazându-se exclusiv pe datele din ReviSal puse la dispoziție chiar de Godei Ștefan Cristian și manipulate de acesta după bunul plac

2. este ignorat cu bună știință un aspect important, respectiv că în raportul ReviSal figurează toți angajații de la ambele centre de îngrijire și asistență ale asociației, ceea ce conduce la o mărire artificială a numărului acestora, acreditându-se în fals că toți acei angajați și-ar desfășura activitatea la C.I.A.P.A.D. Armonia”, mai arată DIICOT.

Control total pe filiera AJPIS - DGASPC

Deși sunt instituții publice diferite AJPIS și DGASPC, filialele Ilfov, sunt legate în dosarul DIICOT de același om, liderul grupului infracțional organizat, Cristian Ștefan Godei.

„Din interceptările convorbirilor telefonice purtate de Godei Ștefan-Cristian cu Pleșa Gheorghe și Țicu Andrei-Răzvan a rezultat că acesta are o relație de prietenie cu cele două persoane fapt ce îi facilitează atât accesul permanent la obținerea de noi beneficiari care să fie introduși în cele două centre cât și plata cu celeritate a sumelor de bani aferente/beneficiar, din bugetul D.G.A.S.P.C. Ilfov, cu încălcarea prevederilor legale relevant în acest sens fiind faptul că la momentul în care sunt solicitate documente justificative privind modul de repartizare al beneficiarilor în cele două centre funcționarii publici intră în panică menționând că nu au documente justificative, situație ce se coroborează și cu discuțiile purtate între angajații D.G.A.S.P.C. din care rezultă să repartizarea beneficiarilor a fost făcută nelegal”, se arată în actele dosarului DIICOT aflat la instanță.

„Mai mult decât atât Țicu Andrei Răzvan cât și angajații A.J.P.I.S. au în acest sens o contribuție substanțială având în vedere că Țicu Andrei Răzvan care, la fiecare solicitare a lui Godei Ștefan-Cristian, intervine la colegele sale de serviciu pentru a se dispune plata sumelor de bani către asociație”, mai notează DIICOT în actele din dosar.

„Frăția răului„ - Nume de cod

„În data de 07.03.2023, la ora 09:16:09, Cristian Ștefan Godei este apelat de Andrei Răzvan Țicu cu care poartă următoarea discuție:

Ticu Andrei Răzvan: Mă duc, uite sunt la Berceni, cred că în 40 de minute ajung la birou și merg și la Magda să văd ce s-a întâmplat cu aia.(n.n este vorba despre plata sumei de bani către asociație)

Godei Ștefan : Bine.

Ticu Andrei Răzvan: Da? Te sună fratele tău.

Godei Ștefan : Bine.

Ticu Andrei Răzvan: Bine Ștefan hai te pup.

Godei Ștefan : Hai ne auzim, pa pa”, discutau cei doi protagoniști.

Intervenții fără perdea...

„În data de 07.03.2023, la ora 14:16:47, Stefan Godei apelează pe Răzvan Țicu  cu care poartă următoarea discuție:

Godei Ștefan : Merci.. E la ea?

Ticu Andrei Răzvan: Am luat-o de acolo și e la contabilitate acum...

Godei Ștefan : Asta înseamnă că abia mâine o duce.

Ticu Andrei Răzvan: Cred că da.

Godei Ștefan : Am înțeles, Ține-te și tu de ei să mi-o aducă și mie mâine.

Ticu Andrei Răzvan: Da, mă, da.lasă că... ai încredere!”, se mai arată în actele anchetatorilor DIICOT.

„Bossul„ care livra pentru GIO

După aproape două luni cei doi reiau discuțiile iar Godei îl denumește pe funcționarul public Țicu „bossule„.

„În data de 27.04.2023, la ora 10:45:02, Cristian Ștefan Godei îl contactează pe Andrei Răzvan Țicu cu care poartă următoarea discuție:

„ȚICU ANDREI RĂZVAN: Da, Ștefan!

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Să trăiască, bossu'! Ce faci?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Neața! Ce dracu să fac? M-auzi?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Acuma da.

ȚICU ANDREI RĂZVAN: La muncă.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Iar muncești? Obiceiuri proaste ai!

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Obiceiuri proaste, știu.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: (n.n. râde)

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Ce dracu să facem și noi?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ce se mai aude, mă, p-acolo? Ce mai e?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Nimic.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Nu ne dă nimic, ă?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Nu cred.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Îi mai aduci pe ăîa 4 care ai zis sau...?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Bă, nu știu. Stai că s-a modificat legislația. Să știi! Trebuie cu avizul ANPD-ului, cu., e complicată treaba.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Aoleu!

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Zău! Toate internările care urmează să se facă, se vor face pe maxim 24 de luni.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da!

ȚICU ANDREI RĂZVAN: .cu avizul ANPD-ului și cu obligația primărie, cu asumarea primăriei ca după 2 ani de zile să-i preia și să-i reintegreze în societate.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: (n.n. râde)

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Te doare mintea, mă! N-ai.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Și adică, adică tu acuma când mi-i aduci, tre să trimiți spre ANPD?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Daaa! Să ne dea acordul de internare.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Să vă dea acordul.

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Da.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Asta, d-asta.vezi, dacă zici că nu ne., dacă tu zici că nu, înseamnă că nu bagă nimica.

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Eu așa zic.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Ferească Dumnezeu!

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Păi da! (n.n vorbește ironic)Ce? Lasă! Că ăia trăiesc cu aer. Cu ce să trăiască și ei?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Păi?

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Nu le ajunge că respiră?

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Da.

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Păi da.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Hai că dacă câștig s-ar putea să vin cu ei să vi-i aduc în poartă, dacă câștig la Sectorul 6.

ȚICU ANDREI RĂZVAN : Ar fi o scocoteală. Să știi! Că mi s-a luat și mie până peste cap.

GODEI ȘTEFAN CRISTIAN: Să-i, să-i pun lu' doamna Magda în brațe, ca să-i zic: Ia și descurcă-te cu ei să te vedem ce faci.

ȚICU ANDREI RĂZVAN: Păi cam așa ar trebui boss-ule. Cam așa ar trebui. Asta e!”, este discuția dintre cei doi protagoniști.

DNA s-a dus peste funcționarii AJPIS

Surse judiciare explică pentru autorul acestui material unde ar fi vina inspectorilor AJPIS, în cazul cărora se fac joi percheziții de către procurorii DNA, precum și prejudiciul presupus creat creat de aceștia statului român prin autorizarea funcționării centrului Armonia.

Astfel, sursele arătate spun că dacă inspectorii si-ar fi exercitat corespunzător atribuțiile de serviciu și ar fi constatat neregulile consecința legală era retragerea licenței provizorii și închiderea centrului.

Cum însă raportul inspectorilor AJPIS a fost unul favorabil centrul Armonia a primit licența la finalul lunii iunie 2023.

Astfel se pare că funcționarii luați în țintă de anchetatorii DNA ar fi încălcat mai multe articole de lege din legislația primară care se refereau la obligațiile acestora de prevenire a fraudelor, abuzurilor și neglijenței în sistemul de protecție socială.

Curgeau banii de la stat la centrul Armonia

Pentru perioada de când trebuia licența si primirea licenței, mai - iunie 2023, centrul Armonia a primit subvenții de la statul roman însumând cca 6.000 lei/persoană/lună ori 25 de beneficiari.

Sursele precizate mai arată că prejudiciul în acest caz ar fi reprezentat de sumele de bani cuvenite ca subvenții și care de asemenea ar putea reprezenta și folos necuvenit pentru Centrul Armonia.

DNA `calcă` peste inspectorii care au reavizat funcționarea centrului Armonia

Surse judiciare afirmă că anchetatorii DNA s-ar afla la sediul AJPIS Ilfov unde ar face percheziții în birourile inspectorilor care ar fi semnat reavizarea funcționării unora dintre centrele din Ilfov vizate de ancheta DIICOT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.