Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME - Bubuie nervii în coaliție: Marcel Boloș s-a speriat de reacția liderilor PNL. S-a urlat și s-au aruncat vorbe grele (Surse)

pixabay
boom

Ultima ședință a coaliției de guvernare a fost una extrem de tensionată, actorii principali fiind prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Relația dintre Marcel Boloș și liderii PNL, inclusiv cu Nicolae Ciucă, pare a fi deteriorată definitiv, iar în ultima ședință s-a ajuns la strigăte și vorbe grele aruncate.

Conform surselor din coaliția de guvernare, Rareș Bogdan a luat foc, după ce a văzut declarațiile lui Marcel Boloș că va fi nevoie de un nou pachet de măsuri fiscale pentru ca România să se încadreze în ținta de deficit.

Poți să uiți că mai acceptăm un pachet de taxe sau ce naiba mai visezi tu și ce vor cei de la Comsiia Europeană sau FMI. Este exclus să mai acceptăm așa ceva.

Problema celor 7,5 miliarde mai puțin sunt pentru că nu ați făcut plăți timp de 3 luni către marii contractori CNAIR, CNI, CNAS etc., care la rândul lor nu au avut de unde să plătească contractorii care au făcut lucrări, firmele private nu au mai avut de unde că plătească taxe pentru că nu au mai încasat facturile.

Mai avem o mare, mare problemă: piața s-a speriat și s-a contractat pentru că avem de 3 luni discuții în spațiul public despre taxe, impozite și scoateri de facilități. Nu se putea altfel, a fost o reacție firească a pieței economice.”, a spus Rareș Bogdan, conform surselor noastre.

În discuție a intervenit și premierul Marcel Ciolacu, care a făcut un apel la calm și le-a cerut celor de la PNL să abordeze totul mai cu tact.

În ciuda apelului premierului, Rareș Bogdan ar fi continuat tirul atacurilor.

Marcele, eu și cei de lângă mine vom fi în piețe și pe stradă în fața oamenilor, nu tu vei sta acolo. Noi va trebui să răspundem dracului pentru toate tâmpeniile și absurditățile din legea de asumare.”, a mai spus Rareș Bogdan.

Marcel Boloș amenință cu demisia

În replică la acuzațiile lui Rareș Bogdan, Marcel Boloș a amenințat cu demisia din funcția de ministru de Finanțe.

Marcel Boloș: - De 3 zile nu dorm, speram ca luna septembrie să nu o închid pe deficit. Am un minus de 7,5 miliarde de lei la încasare pe luna septembrie. O să opresc toate plățile până la finalul anului, pentru că o să ni se suspende fondurile europene de la 1 Decembrie.

Rareș Bogdan: - Marcele, te rog frumos. Nu suntem la televizor aici. nu ne mai considera pe toți proști și neinformați. E o întreagă procedură aici, supravegherea ar începe peste 9 luni, nu ne taie nimeni fondurile. Nicidecum nu se suspendă pe loc.

Marcel Boloș: - Eu îmi dau demisia atunci, să vină Rareș Bogdan ministru de Finanțe dacă poate să negocieze mai bine la Bruxelles.

Marcel Ciolacu: - Vă rog, dle Rareș Bogdan, că-l blocați pe dl ministru, găsim soluții aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.