Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME Cum acționa rețeaua Truică-Andronic-Marcovici: NU trebuie să vorbim...

stenograme

STIRIPESURSE.RO  intrat în posesia unor stenograme edificatoare la felul în care acționa Grupul Truică-Andronic-Marcovici și cum au ajuns să prejudicieze statul român cu peste 130 de milioane de euro:

Citeste: De ce trebuie arestați cei din Lotul Ferma Băneasa: Truică, Andronic, Marcovici/ DNA

Procurorii anticorupție notează că Paul Lambrino pretinde că este îndreptăţit în calitate de descendent în linie directă al MS Carol al II – lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale Prinţesei Elena a României,  soţia supravieţuitoare a fostului rege, pe care le-a achiziţionat conform contractului de vânzare – cumpărare autentificat sub nr.1489 din 02.08.2001. Deoarece demersurile pe care acesta le-a făcut în justiţie încă din anul 2002 au rămas fără rezultat, având nevoie de „oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic”, care să intervină pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept, începând cu luna noiembrie 2006, a apelat la Truică, care la rândul său a cooptat inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin “Benny” Steinmetz,  Roșu Robert, constituind astfel un grup infracţional ce a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate de prinţul Paul Al României prin săvârşirea de infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora, prin oferire de bani/bunuri funcţionarilor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi pentru influenţarea deciziilor acestora, prin  instigarea şi complicitatea la săvârşirea de către aceste persoane a infracţiunii de abuz în serviciu (prin punerea la dispoziţie/semnarea înscrisurilor necesare), prin traficarea influenţei, reale, asupra funcţionarilor publici.

”….li s a  spus că spre exemplu pădurea de la Snagov nu a fost a lui Carol al II-lea în mod legal, fapt care rezultă din decizia din 1941 a ÎCCJ, dar Truică a spus că asta e problema lor. Consider că această întâlnire a fost cerută de Truică urmare a depunerii la dosar a deciziei din 1941.”

„B…: Şi eu sper. Cum a decurs? Când va fi finalul finalului la Băneasa?

REMUS TRUICĂ: Deci, după cum deja ştii, prietenul lui TAL nu a făcut mai nimic şi am găsit cine este şeful tipului care ar fi trebuit să facă asta şi am descoperit că este de la alt..., care este un bun prieten cu mine şi am găsit acum instrumentele şi  mâine, la ora 10:00, este o comisie la Institut şi voi merge eu împreună cu prințul, cu avocaţii şi, probabil, după cum au promis, mâine va fi luată decizia favorabilă. BENY: …ce se va întâmpla atunci?

REMUS TRUICĂ: Nimic. Doar vor semna şi va fi a noastră. Asta e tot. Nu sunt mai mulţi paşi, e doar un pas.

B…: Deci nu trebuie să mai vorbeşti cu cineva, să mai întrebi pe cineva, se termină, e rezolvată?

REMUS TRUICĂ: Da. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar mâine, dar important este să avem o decizie favorabilă mâine.

un membru grup infracţional …: Deci lipseşte doar o semnătură?

REMUS TRUICĂ: Exact, doar una. un membru grup …. Şi apoi este chiar al nostru? Adică putem începe munca pe teren?

REMUS TRUICĂ: Da, este 100% al nostru, este ca şi maşina ta, e a ta (RÂDE). membru grup …. Foarte bine. Şi apoi nu trebuie să dăm nimic?

REMUS TRUICĂ Adică, va fi probabil o sumă mică pentru aceşti oameni, dar nu mare lucru.

Ulterior, în cursul anului 2007, la grupul infracţional au aderat  inculpaţii Andronic Dan şi Marcovici Marius Andrei iar din anul 2011 şi inculpatul  Mateescu Lucian.

Vezi și: DNA a aterizat în Cancelaria lui Tăriceanu. Controversa 'consilierului personal' / DOCUMENT

Truică Remus a promis că va interveni direct sau prin relaţiile pe care le are la nivelul instituţiilor deţinătoare a terenurilor solicitate pentru a obţine soluţii favorabile:

Bazându-se pe influenţa reală pe care o avea asupra funcţionarilor publici,  direct sau prin intermediul asociaţilor săi, şi intuind posibilitatea obţinerii în mod necuvenit a unor bunuri de o valoare considerabilă, inculpatul Truică Remus i-a promis că poate să îi recupereze averea revendicată, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel, respective, în calitate de fost şef al cancelariei primului ministru cunoaşte politicieni de top şi funcţionari publici la nivelul instituţiilor centrale şi poate apela chiar şi la serviciile unor firme de avocatură de  renume, cerând în schimb o parte considerabilă, între 50 - 80% din fiecare bun care va fi obţinut.

avocatul ROŞU ROBERT MIHĂIŢĂ,  rolul său a fost esenţial în activitatea grupului şi atingerea scopului urmărit, folosindu-şi profesia şi imaginea rezultată din calitatea de partener la una din firmele cunoscute de avocatură din România, s-a ocupat de demersuri de notificare la diferite instituții publice, acestea fiind absolut necesare pentru a crea aparenţa de legalitate, a redactat contracte de vânzare-cumpărare pentru bunuri retrocedate cunoscând modul lor ilicit de dobândire.

„REMUS TRUICĂ: Alo!

alt membru grup….: REMUS, ce mai faci?

REMUS TRUICĂ: Domnul David, bine, tu ce faci? Alo!

alt membru grup…: REMUS, ai un minut, te rog!

REMUS TRUICĂ: Da, sigur.

alt membru grup….:  un al treilea membru grup a zis că tu vei semna contractul curând…

REMUS TRUICĂ: Da  noi am avut azi o întâlnire foarte lungă cu toţi oamenii importanţi, am decis să punem totul pe numele companiei noastre, Robert va pregăti contractul, vei găsi contractul în varianta în limba engleză. Cred că putem finaliza totul joi, cel târziu vineri şi le-am promis că vom face plata luni. Probabil nu va fi luni, va fi marţi, poate nu marţi, poate va fi miercuri, dar vreau să o fac săptămâna viitoare, pentru a  nu ne pierde încrederea noastră.

un alt membru grup…: Două lucruri: când spui că ai pus totul pe numele companiei, poţi să definești totul?

REMUS TRUICĂ: Deci, contractul este pentru… noi avem hectare, noi vom pune acum pe numele nostru şi vom face… este o lungă discuţie, o să încerc să-ţi explic.  Aşadar, am avut o problemă cu…..

REMUS TRUICĂ: Nu am timp să stau, pentru că am o altă întrevedere, vreau de asemenea, să stau cu Robert pentru a-ți trimite detaliile plăţii, dar ceea ce vreau  să-ţi reamintesc, am plătit până acum în jur de 5, dacă-mi amintesc bine.

un alt membru grup…..: Aşa îmi amintesc şi eu, dar trebuie să verific, să mă uit pe contract.

REMUS TRUICĂ: Da. Aşa cred, că sunt 5, pentru că au fost 2,75 o dată… 2,25 a doua oară, acum sunt 5, 14 minus... 5,  ceilalţi 9 trebuie să-i plătim în acest moment.

Datorită faptului că Paul Philipe al României nu dispunea de bani pentru a plăti inculpatului Truică Remus influența traficată, ba chiar dorea să obţină avans pentru bunurile revendicate, iar acesta din urmă, la rândul său a identificat oportunități de îmbogățire, au convenit o înţelegere prin care plata traficului de influenţă a fost de 80% din valoarea bunurilor și s-a raportat la un avans de 4 milioane euro pe care l-a primit cumpărătorul de influenţă, în schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenţa.

Prin prisma legăturilor de afaceri preexistente, inculpatul Truică Remus  i-a cunoscut pe alţi trei care au devenit membrii ai grupului şi de asemenea pe inculpaţii Marcovici Andrei Marius, Dan Andronic şi Mateescu Lucian.

Astfel, din actele dosarului rezultă că SC Reciplia SRL are ca singur asociat persoana juridică offshore RECIPLIA LIMITED, cu sediul în Cipru, care are ca asociaţi alte trei societăţi offshore, deţinute şi controlate de  cei care au devenit membrii ai grupului.

Administratorul companiei este inculpatul Marcovici Andrei Marius, prieten şi asociat în afaceri cu inculpatul Truică

Inculpatul Remus Truică înfiinţează de asemenea societatea Generic Pharma, în care se asociază cu unul din offshore-urile regăsite la Reciplia,

societăţii FIRST ONE COMMUNICATION, formată în urma parteneriatului între ONE COMMUNICATION, deţinută de inculpatul Dan Andronic şi două companii străine,Inculpatul Andronic Dan este asociat cu un alt membru al grupului în compania Multimedia Political Communication încă din anul 2002

membru grup…: Ok, ok. Spune-mi, cum s-a mai avansat…? ….Cum este situația cu Băneasa, am mai progresat? La sfârșitul acestui an tu vrei să termini Băneasa?

REMUS TRUICĂ: Da, da, bineînțeles.

membru grup : Fantastic! Te-ai descurcat foarte bine, ah?

REMUS TRUICĂ: Da, da.

Din cele prezentate mai sus rezultă că în derularea activităţii infracţionale, pentru fiecare etapă în parte, inculpatul Truică Remus desfăşura activitatea de informare a membrilor grupului, păstrând legătura între aceştia şi cumpărătorul de influenţă.

Datorită neînţelegerilor cu ceilalţi membrii, în anul 2009, după obţinerea şi valorificarea terenurilor dorite, inculpatul Truică Remus iese din „afacere” şi locul său este preluat de inculpatul Mateescu Lucian, acesta continuând alături de ceilalţi membri activitatea infracţională de traficare a influenţei.

Relevante sun următoarele convorbiri:

Din data de 19.10.2011, la ora 10.53.33, între inculpaţii Marcovici Marius şi Roşu Robert:

 

MARCOVICI MARIUS ANDREI: Salut, Robert. Ce faci?

ROBERT: Bine. Zi.

MARCOVICI MARIUS ANDREI:  Putem să ne vedem cumva un pic mai devreme de 16.00, la un 15.00 ceva, n-ai nicio posibilitate?

ROBERT: La 15.00 e ok.

MARCOVICI MARIUS ANDREI:  Ca să-i zic lui acesta. Vin cu, îl ştii pe Lucian Mateescu?

ROBERT: Da, bineînţeles.

MARCOVICI MARIUS ANDREI:  Aşa. S-ar putea să preia el conducerea asta şi trebuie să-i facem un soi de go through în ceea ce se întâmplă în firmă, adică legal vorbind. Şi să fii pregătit cu astea. La 15.00.

ROBERT: E ok, e în regulă

….Ascultă! Trebuie să-l ajuţi mai mult, DAN, cu prinţii….Faptul că ea te f…la cap nu prea ajută proiectul. Ştii? Nu prea e de ajutor să fii cu capul în nori. …..

membru grup : Ok. Dar ziarul?

ANDRONIC CĂTĂLIN DAN: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am făcut ceva. Reacţia nu a fost minunată, deci nu vreau să mai folosesc acelaşi canal.

membru grup : Ziarul?

ANDRONIC CĂTĂLIN DAN: Da. O să fac ceva înainte de moment.”

Deşi grupul infracţional a fost constituit în scopul obţinerii întregii averi revendicate de suspectul Paul al României, activitatea infracţională a grupului continuând şi pe parcursul anilor 2013  până la acest moment s-au efectuat acte de urmărire doar cu privire la retrocedarea nelegală a Fermei Regale Băneasa.

Truică Remus au fost derulate la nivelul acestei instituții și au fost concentrate pe rezolvare până la sfârșitul anului 2007, iar pe parcursul lunilor aprilie – iulie 2008

Truică informează unul din membrii grupului despre stadiul cererii:

REMUS TRUICĂ: …. Ce faci ?..

.membru grup Y: Nu rău. Cum e vremea în România?

REMUS TRUICĂ: Extrem de rea. Nu știu ce se întâmplă. Vremea se schimbă. N-am văzut niciodată o primăvară ca asta. Așa frig și așa de multă ploaie….

REMUS TRUICĂ: Ok. Al doilea subiect se referă la Băneasa. Suntem la stadiul la care schimbăm documentele între noi și instituție. Sunt total nefolositoare actele pe care ni le-au trimis, dar cel puțin nu au intenție rea. Documentele sunt neutre. Neutre sau pozitive. Sper că vom încheia direct cu ei foarte curând… se referă la institut

membru grup : Ok. Ce înseamnă dacă se finalizează?

REMUS TRUICĂ: Înseamnă că semnăm cu ei. De fapt, avem nevoie doar de o semnătură de la ei. Nu avem nevoie de altceva. Am pus totul acolo, 99,9% este totul gata. Nu știu de ce încă… probabil vor să fie acoperiți înainte de a semna.. E nevoie de un singur lucru. Să semneze șeful instituției, în rest totul e realizat.

(…)…membru grup : Aștept vești bune în legătură cu Băneasa (?), e important.

REMUS TRUICĂ: Crede-mă că aștept mai mult decât tine. Sunt ca… aceste semnături.

Dovada faptului că înțelegerea infracțională era exactă, 80% din bunul ce va fi obținut, rezultă şi din convorbirea telefonică

REMUS TRUICĂ:Desigur, din contract, iar la plată este 80-20 ca de obicei.

alt membru grup : Este la fel 80-20?

REMUS TRUICĂ: Da. Asta este ce am decis. Am decis ceva diferit?

REMUS TRUICĂ: , bună. Sunt Remus

membru grup - Ce mai faci?este păcat că îmi amintești că am de plătit prea mulți bani.

REMUS TRUICĂ: Sper că nu se compară cu ce va veni.

membru grup : Și eu sper. Cum a decurs? Când va fi finalul finalului la Băneasa?

REMUS TRUICĂ: Nimic. Doar vor semna și va fi a noastră. Asta e tot. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar mâine, dar important este să avem o decizie favorabilă mâine.

REMUS TRUICĂ: Exact, doar una….membru grup : Și apoi este chiar al nostru? Adică putem începe munca pe teren?

REMUS TRUICĂ: Da, este 100% al nostru, este ca și mașina ta, e a ta (RÂDE).

intermedierea influenţei necesare la Institutul pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti, dar și mituirea directorului Institutului Iliescu Horia, a fost sarcina infracțională îndeplinită de către inculpatul Truică Remus.

Învestit cu soluţionarea notificării nr. 554 din 13.02.2002 având ca obiect Ferma regală Băneasa, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice - Institutul pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor Bucureşti prin nota nr. 996 din data de 14.04.2008   a solicitat inculpatului Paul Philippe al României dovezile din care să rezulte: calitatea sa de persoană îndreptăţită, natura terenului, în considerarea dispoziţiilor art. 4 alin.2 din Legea nr. 10/2001 şi ale pct. 4.4 din Normele metodologice, sens în care i s-a solicitat să completeze dosarul administrativ cu următoarele: certificatul de moştenitor, dovada că nu au fost depuse cereri de restituire vizând acel imobil de către alţi moştenitori legali sau testamentari, titlul de proprietate din 1931 pentru a dovedi dreptul de proprietate al Regelui Carol al II - lea asupra acelui teren, dovada că terenul intră sub incidenţa Legii 10/2001, deoarece din anexele ataşate notificării rezulta că terenul era în extravilan, agricol şi neagricol şi nu intra sub incidenţa art. 8 din Legea nr. 10/2001, neputând forma obiect al reconstituirii, solicitările fiind comunicate Casei de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii sub nr. 10549 din 05.05.2008 de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Dosarul administrativ nu a fost completat în sensul celor dispuse, dar cu toate acestea prin decizia nr. 26 din 03.09.2008 directorul institutului, Iliescu Horia- actualmente decedat,

prin coruperea directorului Iliescu Horia, dar şi prin convingerea prin influenţă politică a  secretarului academiei, inculpatul Sin Gheorghe, inculpatul Truică Remus a reuşit în final să obţină decizia de retrocedare.

Deşi urmau să renunţe la un teren pe care erau desfăşurate activităţi de cercetare care justifică chiar obiectul de activitate al institutului, secretarul general Sin Gheorghe trimite institutului adresa nr. 1420 prin care solicită să se convoace CA pentru a se analiza solicitarea prinţului Paul, care să fie invitat personal la şedinţă. În aceeaşi zi i s-a comunicat prinţului Paul faptul că s-a dat dispoziţia de convocare a consiliului pentru analizarea cererii sale.

directorul Iliescu convoacă apoi CA, şedinţa având loc la data de 02.09.2008, la care au participat în calitate de invitaţi Paul Al României şi avocatul acestuia, inculpatul Robert Roşu, precum şi inculpatul Truică Remus, fără a avea o calitate oficială şi fără a semna vreun act.

Consiliul a constatat că terenul nu este identificat, astfel că s-a decis efectuarea unei expertize topografice. membrii în CA, a solicita în mod expres date suplimentare care să lămurească dacă terenul revendicat este în intravilanul sau în extravilanul localităţii şi dacă intră sub incidenţa Legii 10/2001, cel care răspunde la aceste solicitări este inculpatul Roşu Robert Acesta arată doar că terenul a aparţinut comunei Băneasa, concluzionând că este în intravilan, fără a exista o dovadă în acest sens. Restul aspectelor nu sunt puse în discuţie, nu se solicită clarificări şi date suplimentare, se hotărăşte că prinţul este persoană îndreptăţită, fiind luat în considerare pentru aceasta un act din 1940 (proces-verbal de sechestru) şi menţiunile din decretul 38/1948 (în care se menţionează însă că trece în administrarea statului „fosta proprietate Carol al II-lea). Această decizie constituie un abuz, la dat respectivă recunoaşterea hotărârii Tribunalului din Lisabona nefiind încă finalizată, nu s-a stabilit pe criterii  obiective dacă terenul intră sub incidenţa Legii 10/2001.

se restituie în natură  terenul în suprafaţă de 170.924, 97 mp situat în Bucureşti, b-dul Ion Ionescu de la Brad, nr. 8.

Se emite în consecinţă decizia nr. 30/26.09.2008.

Decizia de restituire este abuzivă, cererea nefiind însoţită de documente justificative din care să rezulte calitatea de moştenitor îndreptăţit sau incidenţa Legii 10/2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii. Mai mult, din probele dosarului rezultă că în anul 1948 Ferma Regală Băneasa era situată în extravilanul localităţii Băneasa, aşa încât nu putea face obiectul Legii nr.10/2001.

Cu toate acestea, aşa cum am arătat terenul se retrocedează, consecinţa fiind prejudicierea statului român cu suma de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei), stabilită în evaluarea specialistului DNA, sumă care reprezintă totodată folos necuvenit pentru inculpaţii Al României Paul Philipe, Truică Remus şi asociaţii acestuia în grupul infracţional.

Remus Truică  a spus că a vorbit cu directorul Institutiului de Cercetare de la Băneasa despre care spunea că este un om foarte dificil, dar ar putea fi mulţumit cu nişte excursii. …

„DOMN: Da, bună dimineaţa!

REMUS TRUICĂ: Bună dimineaţa, îmi cer scuze eram la tenis şi nu…

DOMN: Dar nu e nicio problemă, asta e bună. Eu am sunat de câteva ori că aşa e politicos, suni, dacă vezi că nu-ţi poate răspunde, închizi. Sau dacă vezi că omul nu poate el şi închide el şi-ţi vine, asta e educaţie de telefon mobil, ştii! Dacă-ţi vine ton de ocupat, asta înseamnă că este într-o discuţie, într-o chestie şi nu poate vorbi şi cu asta-basta. Sau, doamne fereşte, în cele mai fericite clipe ale vieţii lui. Domnu ... TRUICĂ, am primit minunea, adică a venit aseară şoferul, s-a întâlnit cu şoferul meu, i-a dat aia, acolo scrie că aşa… dar eu cred că ei în hotelul ăsta, la nivelul ăsta, nu e vorba de single sau double, ei oricum au un pat în care poată să doarmă două persoane, fără probleme. Adică…

REMUS TRUICĂ: Nu, nu, păi două...

DOMN: Nu, eu am rugat, adică dacă vă mai amintiţi două single şi un double, dar double nu în sensul de cu două paturi, pat matrimonial.

REMUS TRUICĂ: Nu, nu, pat matrimonial, exact. Da, da. Păi aşa şi este. E una cu pat matrimonial.

DOMN: Da, da, păi toate au. Da. Şi două simple, na, cum să zic, fără pat matrimonial. Dar de multe ori, eu am mai fost în toată lumea asta, adică ei au un pat mare, se plăteşte însă separat, dacă e double, e un preţ. Mai e ceva, iubitule! Acel preţ de cinci sute, nu ştiu ce, e pe noapte?

REMUS TRUICĂ: Da, da, dar nu vă faceţi... adică asta vorbim noi când ne ..., asta e gata.

DOMN: Nu, nu-mi fac, că şi scrie că este prepaid. ….

DOMN: Numai că suntem, repet, patru persoane cu patru valize, ştiţi. ….

DOMN: A, ultima treabă! Mai pistonaţi întâlnirea pe care o avem noi luni şi pe care să sperăm că o rezolvă ei sâmbătă şi duminică.

REMUS TRUICĂ: Da, da, eu am tot vorbit.

DOMN: De acum încolo eu nu am, adică să nu ne pună să spună: domne, nu am căzut de acord, să vedem, să se mai lungească încă o lună că n-aveţi nici un interes.

REMUS TRUICĂ: Nu e cazul, deci noi luni terminăm cu totul din punctul acesta de vedere. Eu vă garantez. După care e treaba dumneavoastră cu restu.

DOMN: Bineînţeles. Adică până acum găina e în curtea dumneavoastră, acum după, dacă ăştia se pun de acord, găina trece în curtea mea.

REMUS TRUICĂ: Da, eu vă garantez că luni e final.

DOMN: Eu încerc să fac cât de repede pot acest consiliu că aş fi vrut să emit decizia până în 30 septembrie, aşa cum am vorbit de altfel.

REMUS TRUICĂ: Exact, exact, da, e foarte bine.

DOMN: Bun. Să zicem, mă rog, doamne fereşte, dar oricum e important să facem. Bine.

REMUS TRUICĂ: Da, da. Bine, vă doresc numai bine.

DOMN: Vă doresc numai bine şi dumneavoastră.

REMUS TRUICĂ: La revedere! La revedere!!

Decizia de retrocedare este apoi pusă în executare în aceeaşi zi prin încheierea unui protocol de predare-primire semnat pentru Paul AL României de inculpatul  Roşu Robert, fără o delimitare şi punere în posesie efectivă, astfel că ulterior s-a constatat că s-au restituit 150.000 mp în loc de 170.000 mp, pe terenul restituit se aflau imobile funcţionale  (ex. sediul fermei, cămin de nefamilişti, seră),Imediat după obţinerea terenului, inculpaţii Remus Truică şi Roşu Robert, împreună cu ceilalţi membrii ai grupului, au început demersurile pentru transferul acestuia în proprietatea SC RECIPLIA SRL modalitate în care s-ar fi plătit preţul traficului de influenţă săvârşit pentru retrocedarea acestui bun şi totodată s-ar fi realizat şi operaţiunea de „spălare” a lui.

Tranzacţia se realizează finalmente, se autentifică actul de dezmembrare a terenului în 3 loturi, Actul este întocmit de  inculpatul Roşu Robert.

La data de 15.01.2009 se încheie şi contractul de vânzare-cumpărare între Al României Paul Philipe şi SC Reciplia SRL, obiectul fiind întregul teren, toate cele trei loturi dezmembrate cu o zi înainte,În aceeaşi zi, 15.01.2009, SC Reciplia SRL vinde două din cele trei loturi proaspăt dobândite, respectiv lotul de 5.583 mp şi cel de 18.200 mp, în favoarea SC HERCULES PROPERTIES SA, pentru preţul de 530.000 de euro. La data de 17.12.2009 SC Hercule Properties procedează mai întâi la alipirea celor două loturi, este dezmembrat în 7 loturi, care sunt apoi înstrăinate către persoane diferite, terenurile fiind depuse pentru garantarea unor credite bancare nerestituite ulterior (credite de câte 3 milioane euro, fapte care formează obiectul investigaţiei penale într-un dosar constituit iniţial la DIICOT  în care Remus Truică este inculpat, actualmente dosar  659/P/2015 al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.