Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STENOGRAME năucitoare cu adjunctul Poliție București: Lua mită chiar în biroul său

servicii interceptari inregistrari stenograme

Comisarul şef Roberto Ababei a intervenit pe lângă mai mulţi poliţişti, inclusiv ofiţeri cu funcţii de conducere, pentru a influenţa o anchetă care îi viza pe doi oameni de afaceri apropiaţi lui, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer joi arestarea preventivă a fostului director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Citește și: Elena Udrea spune ce crede: Sper ca "deontologii" cu epoleți care făceau presiuni asupra mea...

Referatul procurorilor îl puteți citi AICI

Procurorii menţionează o discuţie interceptată pe 23 iulie, în care Ababei îi solicită unui alt director general adjunct din cadrul DGPMB sprijin pentru recuperarea unor documente ridicate de anchetatori de la restaurantul deţinut de apropiaţii săi: "v-am rugat şi eu ceva... cu prietenul ăla al meu... ţi-am zis că avea nevoie şi ăsta de programările alea... mă fac dracu' de panaramă".

Ababei i-a reproşat aceluiaşi coleg, prin intermediul unor mesaje SMS transmise pe 6 august, faptul că nu l-a sprijinit în demersurile sale.

Citește și: VIDEO „ACADEMIA INFRACTORILOR ROMÂNI” revine: Anunțul DIICOT

"Comisarul şef de poliţie Ababei Roberto-Ştefan a avut un schimb de mesaje text, tip SMS, cu (....) , referitor la momentul la care cel de-al doilea avea să revină la birou. Întrucât directorul general adjunct (....) întârzia, tot prin intermediul unor mesaje text, de tip SMS, Ababei Roberto-Ştefan şi-a exprimat faţă de acesta nemulţumirea cu privire la modul în care au procedat lucrătorii de poliţie cu (....): M-ai spart... cu chestia aia... L-a făcut... muci... M-am făcut de panaramă (...) Cu ce te rugasem (...) Parcă... în duşmănie... Incredibil...", se arată în referat.

Citește și: Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA: De azi înainte ne putem aștepta la orice

Adjunctul Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, şi va fi prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, în perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, în mod direct şi pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală de 13.000 euro (în doua tranşe 3.000 respectiv 10.000 euro) şi produse alimentare, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală săvârşite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Citește și: Tupeu maxim: Iată ce le-a spus Alina Bica judecătorilor despre Adriean Videanu

"În acelaşi context, inculpatul Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei care conduce, îndruma şi controlează activitatea serviciului menţionat, promiţând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcţionarii publici din DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări", susţin procurorii.

În urma anchetei DNA, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus, joi, eliberarea din funcţie a lui Ababei şi punerea lui la dispoziţia unităţii, urmând ca situaţia raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcţie de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.