Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stephen Curry triumfă în duelul cu Sabrina Ionescu în baschetul NBA

espn
baschet nba

Stephen Curry a câştigat duelul său cu Sabrina Ionescu, ''Stephen vs Sabrina'', concursul inedit de aruncări de trei puncte care a avut loc sâmbătă cu ocazia All-Star Game şi a opus, în premieră, o jucătoare din liga profesionistă feminină de baschet (WNBA) şi un baschetbalist din NBA, scrie EFE.

Stephen Curry, vedeta formaţiei Golden State Warriors, a obţinut 29 de puncte, faţă de cele 26 ale Sabrinei Ionescu, componentă a echipei New York Liberty, potrivit Agerpres.

Duelul "Stephen vs Sabrina", anunţat de NBA la sfârşitul lunii ianuarie, s-a desfăşurat după regulile specifice din cele două ligi. Curry a aruncat de pe linia de trei puncte din NBA (între 6,7 şi 7 metri distanţă de inel), în timp ce Ionescu a făcut acest lucru de la o distanţă de 6,2 metri, conform normelor WNBA.

Sabrina Ionescu a abordat acest concurs cu un avantaj: în iulie, jucătoarea în vârstă de 26 de ani a stabilit un nou record al NBA şi WNBA într-un concurs de trei puncte, obţinând 37 din 40 de puncte posibile cu 25 de reuşite din 27 de aruncări.

Performanţa Sabrinei Ionescu în concursul de trei puncte al WNBA a detronat-o pe cea reuşită anterior de doi jucători din NBA, care deţineau până la momentul respectiv recordul, cu 31 de puncte: Stephen Curry (2021) şi Tyrese Haliburton (2023).

După ce a fost detronat, Curry, care a câştigat de două ori concursul de trei puncte din NBA şi deţine recordul ligii ca număr de puncte de la distanţa respectivă, a provocat-o pe Sabrina Ionescu la un concurs televizat de aruncări de trei puncte. Ionescu a acceptat provocarea lui Curry, cu un mesaj în care i-a transmis: "Ne vedem la linia de trei puncte".

După ce a câştigat sâmbătă duelul cu Ionescu, Curry a ridicat braţele spre cer şi a salutat-o călduros pe jucătoarea de origine română, cu care este bun prieten.

Duelul propus de cele două staruri şi-a dorit să ducă la o schimbare de perspectivă şi să inspire fetele şi băieţii să-şi urmeze pasiunile.

"A fost fantastic, să fiu aici pentru prima dată, să ofer spectacol, să schimb perspectiva", a spus Ionescu la finalul duelului. Ea şi-a exprimat speranţa că această experienţă se va repeta şi a promis că va continua să-ţi folosească platforma pentru a inspira dezvoltarea sportului.

"Dacă ştii să tragi, ştii să tragi. Nu contează dacă eşti băiat sau fată", a subliniat Ionescu, ovaţionată de public.

Cu câteva ore înainte de a se confrunta cu Curry, Ionescu a susţinut o lungă conferinţă de presă în care a povestit procesul ce a determinat-o să accepte această provocare.

"Ar fi fost uşor să spun că nu voiam să mă simt jenată sau că mi-era teamă să nu reuşesc. Nu am făcut-o pentru că ştiu cine sunt, dar şi pentru ce va însemna pentru multe fete tinere, care vor vedea că pot să sară pe teren şi să învingă un băiat pe teren, că pot să joace mai mult într-o echipă de băieţi, că pot fi cele mai bune în echipa lor feminină", a spus Ionescu.

"Eu joc pentru asta, iar asta a depăşit orice fel de teamă că vin aici şi că nu câştig", a continuat ea.

Duelul dintre Ionescu şi Curry s-a desfăşurat pe Lucas Oil Stadium, stadionul echipei Indianapolis Colts din liga de fotbal american (NFL).

All-Star Game va avea loc duminică pe Gainrbridge Fieldhouse, unde evoluează de obicei echipa Indiana Pacers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.