Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stereotaxia, metodă de tratament inovativă prin radiații pentru o multitudine de cancere

stereotaxie

Stereotaxia face parte din metodele inovatoare de tratament al cancerelor disponibile în momentul actual în medicina modernă și reprezintă o tehnică avansată de radioterapie externă, cu aplicabilitate în numeroase domenii oncologice, fiind cotată ca una dintre cele mai performante metode de tratament.

Radioterapia stereotaxică este o tehnică de radioterapie avansată care acționează prin administrarea unei cantități semnificative de radiații, cu o precizie extremă, într-o singură ședință sau seriat, la nivelul formațiunilor tumorale de mici dimensiuni, cu scopul de a obține distrugerea celulelor prin necroză.

Radiochirurgia stereotaxică este tehnica prin care radiațiile se administrează într-o singură ședință și are indicație în cazurile de tumori cerebrale sau vertebrale.

Rolul stereotaxiei este de a trata tumorile care au contraindicație pentru chirurgia clasică, tumorile la pacienți cu risc anestezic crescut, formațiuni tumorale profunde inoperabile, tumori localizate lângă organe vitale sau tumori recidivante care au fost reiradiate.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienții se pot bucura de performanța echipamentelor folosite în sterereotaxie, acceleratoarele liniare Varian TrueBeam STX High Definition și TrueBeam, aparate de ultimă generație produse de liderul mondial în domeniu.

Protocolul SANADOR prevede ca inițierea tratamentului prin stereotaxie să fie precedată de simularea CT, care presupune utilizarea substanței de contrast. De asemenea, pentru a obține localizarea precisă a tumorii, se folosesc tehnici de imagistică complexă prin reconstrucție 3D, prin scanarea CT sau 4D-CT.

Pacienții cu cancere își exprimă un interes din ce în ce crescut pentru accesarea unor variante de tratament mai eficiente, mai puțin invazive, mai puțin dureroase, de durată mai scurtă și care să nu afecteze semnificativ desfășurarea normală a succesiunii de activități cotidiene planificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.