Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Steve Simon îi răspunde sportivei Shuai Peng: 'Mi-e greu să cred că Peng a scris email-ul. Comunicatul mă face să fiu şi mai îngrijorat'

Steve Simon

Steve Simon, preşedintele WTA, a reacţionat, miercuri seară, după ce CGTN a postat un mesaj care i-ar fi fost trimis lui de către Shuai Peng, el precizând, într-un comunicat, că îi este greu să creadă că sportiva a scris mesajul respectiv şi că jucătoarei ar trebui să i se permită să vorbească liber, relatează News.ro.

“Comunicatul publicat astăzi de presa chineză de stat cu privire la Peng Shuai mă face să fiu şi mai îngrijorat în privinţa siguranţei sale şi a locului în care se află.

Îmi este greu să cred că Peng Shuai a a scris email-ul pe care l-am primit sau crede ceea ce îi este atribuit. Peng Shuai a arătat un curaj incredibil descriind o acuzaţie de agresiune sexuală la adresa unui fost oficial de vârf din guvernul chinez. WTA şi restul lumii au nevoie de dovezi independente şi care pot fi verificate că ea este în siguranţă. Am încercat în mod repetat să o contactez, prin numeroase forme de comunicare, fără succes.

Lui Peng Shuai trebuie să i se permită să vorbească liber, fără să fie forţată sau intimidată de orice sursă. Afirmaţia sa cu privire la agresiunea sexuală trebuie să fie respectată, anchetată cu transparenţă maximă şi fără cenzură.

Vocile femeilor trebuie să fie auzite şi respectate, nu cenzurate sau să li se dicteze”, este comunicatul postat pe site-ul WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.