Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se termin păcura în R. Moldova. Deja se apelează la rezerva de stat

orasul-timisoara.ro
colterm termoficare energie

Termoelectrica a epuizat stocul de păcură și a început să folosească din rezerva de stat.  În acest sens, Comisia pentru Situații Excepționale a decis alocarea pacurii din rezervă de stat într-o cantitate de 16.500 de tone, transmite Protv.md.

"Din cauza situației de criză privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova, S.A. ”Termoelectrica” a fost trecută la arderea pacurii.

În acest sens, reieșind din faptul că la dată de 15 octombrie 2021, S.A. „Termoelectrica” a epuizat stocul disponibil personal de păcură, iar pentru a nu stopa procesul tehnologic de producere a energiei electrice și termice, Comisia pentru Situații Excepționale a decis eliberarea cantității de 16.500 tone de păcură din rezervele de stat, care va permite menținerea procesului tehnologic de asigurare a populației cu energie electrică și termică", se menționează în Hotărârea Guvernului cu privire la eliberarea pacurii din rezervele de stat.

În anul de studii 2021-2022 vor fi acordate 77 de burse de merit

În anul de studii 2021-2022 vor fi acordate 77 de burse de merit.

În anul de studii 2021-2022 vor fi acordate 77 de burse de merit

În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi lista studenților și elevilor, beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022, transmite Știri.md.

Astfel, vor fi acordate următoarele tipuri de burse de merit, finanțate din bugetul de stat, conform Hotărârii de Guvern nr. 65/2021:

Bursa Republicii - 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 lei);

Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 lei);

Bursa „Gaudeamus" - 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 lei).

Bursa Preşedintelui Republicii Moldova - 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior (1.490 lei) şi 5 burse pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1.155 lei).

Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților la Bursa Președintelui Republicii Moldova.

La bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste).

Astfel, pentru Bursa Republicii, au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 20 de dosare, iar pentru Bursa Preşedintelui au fost depuse 23 de dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.