Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoianoglo: Morari și Bețișor erau oamenii de încredere ai lui Plahotniuc

Procuratura Generala a Republicii Moldova
Alexandr Stoianoglo

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, afirmă că foștii procurori Viorel Morari și Adriana Bețișor ar fi oameni de încredere ai fostului lider PD, Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Stoianoglo, pe numele acestor procurori ar exista în prezent mai multe dosare, dar ar exista unele piedici, deoarece acești procurori ar încerca să împiedice procesul, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Eu pot să spun că ei erau oameni de încredere ai lui Plahotniuc. Nu știu cu cât ei erau plătiți, dar eu știu că ei în prezent sunt bine asigurați din punct de vedere financiar.

Noi am finalizat procesul contra lui Morari, dar nu-l putem trimite în instanță, pentru că el face tot posibilul să tergiverseze acest lucru”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul interviului „Constelațiile Moldovei cu Artur Efremov” difuzat pe Privesc.eu.

De asemenea, procurorul șef al Republicii Moldova a confirmat faptul că în Procuratură au existat grupări de procurori, care aveau anumite interese și care slujeau unor personalități poltice.

„Dar acum asemenea grupări nu există, deși pot să spun că mai sunt unii, care ar fi influentati politic.

De exemplu, Viorel Morari, care continuă sau încearcă să influențeze anumite lucruri în Procuratură. Sunt mulți procurori cu care a menținut relația. Unii mai sunt în așteptare că vor reveni la muncă, odată cu schimbarea guvernării”, a mai spus Stoianoglo.

Amintim, că fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost demis pe 13 august, anul curent, de către Stoianoglo. Ulterior, Morari s-a adresat în instanță pentru a contesta decizia.

Procuratura Generală l-a învinuit pe Viorel Morari că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere, pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

În privința fostei șefe adjuncte a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, există trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.