Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg condamnă atacul chimic din Siria; Turcia asigură că deţine probe ce confirmă acest atac

wall street journal
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat miercuri presupusul atac chimic care a ucis cel puţin 72 de persoane în localitatea siriană Khan Shaykhun şi a cerut regimului de la Damasc să respecte integral Convenţia privind interzicerea armelor chimice, semnată de Siria în anul 2013, relatează agenţia EFE. Stoltenberg a menţionat că este pentru a treia oară într-o lună când se află despre un caz de folosire a armelor chimice în Siria şi a subliniat că 'toţi cei responsabili trebuie să dea socoteală'.

Tot miercuri, ministrul turc al sănătăţii, Recep Akdag, a declarat că ţara sa deţine probe care confirmă atacul chimic şi le va preda Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Oficialul de la Ankara a mai spus că 30 de persoane care au avut de suferit de pe urma atacului chimic au fost transferate în spitale din Turcia. El a estimat însă că sute de persoane au fost afectate de atacul chimic atribuit armatei siriene, conform Agerpres.

Apărarea civilă siriană, care desfăşoară acţiuni de salvare în zonele care nu se află sub controlul trupelor guvernamentale siriene, a anunţat că atacul chimic s-a soldat cu 50 de morţi şi aproximativ 250 de răniţi, majoritatea femei şi copii, în timp ce, potrivit ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, numărul celor decedaţi este de 72.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.