Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stoltenberg e în alertă și anunță că NATO a trimis deja 700 de militari în Kosovo: Pregătim și alte trupe

Inquam Photos / Octav Ganea
stoltenberg

NATO este pregătită să desfăşoare şi mai multe trupe în Kosovo pentru a calma violenţele în nordul polarizat etnic, a declarat joi secretarul general al Alianţei, precizând că primii 700 de militari suplimentari sunt în drum spre Kosovo, transmite Reuters.

'NATO va rămâne vigilentă. Vom fi acolo pentru a asigura un mediu sigur şi, de asemenea, pentru a calma şi reduce tensiunile', le-a declarat Stoltenberg reporterilor în marja reuniunii de la Oslo a miniştrilor de externe din statele aliate.

Tulburările din nordul Kosovo s-au intensificat de când primari etnici albanezi s-au instalat în zona cu majoritate sârbă după alegerile din aprilie boicotate de sârbi. SUA şi aliaţii lor au criticat Priştina pentru această decizie.

NATO a decis să îşi întărească misiunea KFOR de 4.000 de membri cu încă 700 de militari după ce 30 dintre membrii acesteia şi 52 de etnici sârbi au fost răniţi luni.

Stoltenberg a calificat violenţele împotriva militarilor NATO drept 'total inacceptabile' şi a spus că aliaţii pregătesc forţe suplimentare pentru cazul în care NATO va trebui să trimită noi întăriri în regiune.

'Mesajul nostru atât către Belgrad, cât şi către Priştina este că trebuie să se implice cu bună-credinţă în dialogul facilitat de UE', a subliniat secretarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.