Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După întâlnirea cu Zelenski, Stoltenberg este încrezător că Ucraina va recâştiga teritorii ocupate de ruşi

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat vineri încrezător că Ucraina, aflată în faza de pregătire a unei contraofensive, va putea să recâştige teritorii ocupate de ruşi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Sunt încrezător în faptul că ei (ucrainenii) vor fi totuşi în măsură să elibereze şi mai mult teren'', a declarat Stoltenberg în marja unei reuniuni a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, organizată la baza militară americană de la Ramstein (Germania).

''Una dintre principalele chestiuni abordate aici astăzi a fost trecerea în revistă a diferitelor capacităţi, sisteme şi provizii de care ucrainenii au nevoie pentru a recuceri mai mult teren'', a adăugat el.

Stoltenberg a spus că doreşte ca NATO să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei

Jens Stoltenberg a spus că doreşte ca Alianţa Nord-Atlantică să continue discuţiile despre livrarea de avioane de vânătoare occidentale Ucrainei şi a subliniat că acum este mai importantă înarmarea Ucrainei decât de a discuta de o potenţială aderare a acestei ţări la NATO. ''Dacă Ucraina nu se impune ca naţiune independentă suverană în Europa, atunci nu are niciun sens să discutăm despre aderare'', a explicat înalta oficialitate NATO, potrivit dpa.

Până în prezent, Ucraina a primit de la ţări aliate avioane MiG-29, de concepţie sovietică, însă Kievul a solicitat avioane de luptă occidentale. Acestea ar putea fi avioane modelul F-16, construite în Statele Unite.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.