Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STOP 5G în Elveția - Câteva mii de persoane au manifestat la Berna contra introducerii tehnologiei 5G

lemondeinformatique.fr
5g

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Elveţiei, Berna, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de introducerea tehnologiei 5G în ţara lor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Boicotarea 5G'' şi ''Întotdeauna mai rapid, mai înalt, mai departe, în detrimentul omului şi al mediului. Stop 5G'' puteau fi citite pe pancartele purtate de manifestanţi, în faţa Parlamentului federal elveţian, pentru a denunţa o tehnologie considerată nocivă pentru sănătate. 

''Faptul că astăzi s-au adunat atâtea persoane este un semnal puternic contra introducerii necontrolate a 5G'', a declarat Tamlin Schibler Ulmann, co-preşedinta Frenquencia, asociaţia care a organizat manifestaţia. 

După Coreea de Sud, Elveţia este una dintre primele ţări din lume care a adoptat 5G, infrastructură mobilă aflată în centrul unei ample dispute tehnologice între SUA şi China.

Citește și: Andrei Caramitru vrea dispariția Digi24: 'Televiziunile merita sa dispară. Toată lumea sa se mute pe Facebook, Netflix și HBO'

Opozanţii din Elveţia faţă de 5G se tem de efectele razelor electromagnetice ale acestei tehnologii. Mai multe cantoane, puse sub presiune de petiţiile online, au îngheţat procedurile pentru construirea de antene, în numele principiului prudenţei, aşa cum s-a întâmplat la Geneva, Vaud, Fribourg şi Neuchâtel. 

Federaţia elveţiană a medicilor (FMH) a pledat la rândul său pentru precauţie, explicând că, deşi nu se va dovedi ştiinţific că o creştere a valorilor limită ale razelor actuale nu are niciun impact asupra sănătăţii, ar trebui să se renunţe la sporirea'' lor. 

Opozanţii încearcă totuşi să lanseze o iniţiativă în vederea convocării unui referendum pe acest subiect. În acest scop, este nevoie de strângerea a cel puţin 100.000 de semnături în 18 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.