Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Stop furturilor. Prima alianţă împotriva abuzurilor pe fonduri europene

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a constituit, la solicitarea mai multor organizații şi funcționari, Alianța Împotriva Abuzurilor pe Fonduri Europene.

Alianța va avea întregul sprijin al CNMR şi va apăra fiecare beneficiar supus oricărei forme de abuz din partea statului: evaluări incorecte, superficiale sau netransparente de proiecte, aplicarea de sancțiuni discreționar sau fără o justificare temeinică, întârzieri menite să cauzeze prejudicii beneficiarilor publici sau privați, abuzul de putere în relația stat-privat, răzbunări personale sau impietarea derulării proiectelor de către beneficiari.

Alianța va acționa față de fiecare caz în parte, indiferent că este vorba de beneficiari publici sau privați, şi va documenta prin intermediul Centrului de Investigații şi Analiză din cadrul CNMR: harți relaționale, motivații ascunse, interese, lipsa de profesionalism, răutatea sau reaua intenție față de toate cazurile, prezentând ulterior public concluziile şi acolo unde se impune sesizarea organelor competente.

România a trecut astăzi de jumătatea ciclului financiar 2013-2020 şi se impune în același timp susținerea tuturor funcționarilor şi demnitarilor care doresc simplificare, responsabilizare şi transparență în acest proces. Încurajăm astfel nu doar sectorul privat, ci orice funcționar sau demnitar să ne ajute cu informații menite să scoată din sistem acele frâne şi persoane de rea credință şi pe de altă parte să înceteze abuzul de orice fel asupra beneficiarilor. În afara acestor mecanisme, Alianța va apela la Parlament şi Comisiile Parlamentare de specialitate, Comisia Europeană, Statele Membre UE sau alte instituții românești cu competențe în domeniu.

"Stop abuzurilor pe fonduri europene! - este deviza Alianței Naționale Împotriva Abuzurilor pe Fonduri Europene. Este momentul să clarificăm de ce nu există absorbție, rețelele clientelare din procesul de evaluare, finanțare, implementare şi verificare a proiectelor, fuga de răspundere şi călărirea privaților de către stat, corespondența între alocările pe proiecte şi prioritățile de dezvoltare şi modernizare a României, viciile legislative şi corectarea acestora. Începând de azi niciun beneficiar public sau privat NU MAI ESTE SINGUR. Indiferent de forța politică care conduce statul la un moment dat, am constatat că există unii funcționari ce abuzează continuu de puterea conferită. Alianța va veni cu probe pentru fiecare situație în parte şi nu va mai lăsa pâinea şi cuțitul în mâinile câtorva! Decidenții politici vor fi la rândul lor informați în detaliu cu privire la fiecare situație şi UNIŢI vom reuși să oprim aceste abuzuri şi abordări preferențiale/subiective în raport cu beneficiarii", a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.