Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Storer a câştigat etapa a şaptea a Turului Spaniei

www.agerpres.ro
Turul Franței

Rutierul australianul Michael Storer (DSM) a câştigat, en solitaire, etapa a şaptea a Turului ciclist al Spaniei, desfăşurată vineri între Gandia şi Balcon de Alicante, iar slovenul Primoz Roglic (Jumbo - Visma) reuşeşte să îşi păstreze tricoul roşu de lider.

Slovenul a fost surprins de un grup de ciclişti care s-a detaşat cu 100 de km înainte de sosire şi a fost nevoit să lupte pentru a-li păstra tricoul de lider, notează AFP.

Într-o etapă epică de altitudine, cu căderi şi atacuri, Michael Storer, câştigătorul cursei Tour de l'Ain în urmă cu trei săptămâni, şi-a oferit prima mare victorie de etapă din scurta sa carieră, arătându-se mai puternic decât colegii săi de evadare, spaniolul Carlos Verona (Movistar) franco-rusul Pavel Sivakov (Ineos-Grenadiers). Storer a fost cronometrat pe 152 km cu timpul de 4 h 10 min 12 sec, fiind urmat de Verona la 21 de secunde şi de Sivakov la 59 de secunde, informează Agerpres.

Roglic, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Turului Spaniei, sosit al 16-lea, la 3 min 33 sec, mai are un avans de doar 8 secunde la general faţă de următorul clasat, austriacul Felix Grossschartner (Bora-Hansgrohe), clasat al şaptelea în etapa de vineri. Podiumul este completat de spaniolul Enric Mas (Movistar Team), la 25 de secunde.

Veteranul spaniol Alejandro Valverde (Movistar) a fost constrâns să abandoneze, după ce a căzut rău într-o curbă, cu 41 de km înainte de sosire.

Valverde (41), câştigătorul din Vuelta 2009, care a încercat să lanseze un atac în compania ecuadorianului Richard Carapaz, a vrut să urce din nou pe bicicletă însă a fost nevoit să renunţe după patru kilometri, suferind vizibil din cauza durerilor de la umăr şi braţul stâng.

Campionul mondial din 2018 a pus astfel capăt celei de-a 15-a sa participări în Vuelta.

Sâmbătă se va desfăşura etapa a 8-a, Santa Pola - La Manga del Mar Menor (173,7 km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.