Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Străinii care activează în armata rusă pot obține mai ușor cetățenie. Vladimir Putin a semnat legea

Voanews
Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat sâmbătă legea care uşurează procedurile de solicitare a cetăţeniei de către străinii care activează în armata rusă, informează CNN.

Potrivit legii, care a fost publicată pe portalul oficial al statului, străinii care activează în armata rusă pot cere cetăţenia rusă fără a mai depune un permis de rezidenţă, aşa cum se cerea anterior.

Toţi străinii care au semnat un contract de cel puţin un an de zile cu forţele armate ruse sunt eligibli pentru a obţine cetăţenia rusă, relevă prevederile noii legi "privind cetăţenia în Federaţia Rusă".

Promulgarea legii survine după ce preşedintele Putin a anunţat în această săptămână o "mobilizare parţială", pe fondul eforturilor de refacere a efectivelor militare după pierderile suferite în timpul contraofensivei de succes a forţelor ucrainene.

Această mişcare va schimba amploarea invaziei de la o ofensivă condusă în mare parte de voluntari la una care implică o mare parte a populaţiei.

Anunţul privind mobilizarea parţială a declanşat o adevărată cursă pentru unii ruşi, platformele de media sociale, precum Telegram, explodând de mesaje de la persoane care încearcă frenetic să afle cum să obţină un loc într-unul din vehiculele care se îndreaptă spre graniţe, unii discutând chiar despre o călătorie cu bicicleta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.