Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Străinii și-au redus expunerea pe titluri de stat românești

finante

Intrarile de investitii straine de portofoliu pe piata titlurilor de stat au coborât la sfârsitul lui aprilie spre 20 mld. lei, astfel ca ponderea detinerilor nerezidentilor în totalul portofoliului de datorie publica interna a ajuns la 16,6%, în scadere fata de martie si de finele lui 2015.

Doar în aprilie strainii si-au diminuat cu circa 877 mil. lei expunerea pe titlurile de stat românesti comparativ cu ni­velul din martie, potrivit Mediafax.

Cumulat, în primele patru luni din acest an ex­punerea nerezidentilor a scazut cu circa 736 mil. lei fata de fi­nele anului trecut. La sfârsitul lunii aprilie, investitorii straini aveau un portofoliu de titluri de stat în lei de circa 19,2 mld. lei, iar sumele plasate în titluri deno­mi­nate în euro emise pe piata locala au ajuns la 186 mil. euro, con­form celor mai recente date publicate de Ministerul Finantelor.

Din totalul titlurilor denominate în lei, de 113,6 mld. lei, strainii aveau în aprilie un portofoliu reprezentând 17%, în timp ce detinerile nerezidentilor de instrumente în euro emi­se pe piata locala au ajuns la 10,9% din totalul de 1,7 mld. euro. Bancile locale au ramas principalul detinator de titluri de stat, cu o pondere de peste 50%, iar investitorii rezidenti aveau la finele lunii aprilie peste 32% din total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.