Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, prezentată la Hotelul Iaki

strategie

Consiliul Judetean Constanta a lansat, miercuri, 16 iunie, dezbaterea publică a Strategiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Constanța organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța. Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune ale Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța în perioada 2021-2027.

În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele obiective ce privesc domeniile: economic, universitar, servicii sanitare, turism, mediu sau sport. Totodată, acest eveniment va marca și încheierea procesului de consultare în vederea implementării strategiei.

Proiectul a fost elaborat de specialiști și se dorește un cadru sănătos pentru dezvoltarea județului. "Constanța este un pol de dezvoltare care nu a fost exploatat aproape deloc în ultimii ani, ceea ce este inacceptabil. Fără o strategie și fără obiective bine definite, nu putem dezvolta acest județ. Este nevoie de o concepție coerentă asupra viitorului și, totodată, de implementarea de mari proiecte care să vină în sprijinul nevoilor societății constănțene. În ultimii 20 de ani aceste două lucruri au lipsit cu desăvârșire din peisajul local și regional, iar acest fapt se observă cu ochiul liber. Prin implementarea prezentei strategii, Constanța și întreaga regiune de sud-est a țării vor redeveni un important reper economic și social atât pe harta României, cât și pe cea a bazinului Mării Negre", a declarat președintele Consiliului Județean Constanta, Mihai Lupu.

Conceptul de dezvoltare strategică a județului Constanța 2021-2027 are la bază trei piloni principali. Primul face referire la dezvoltarea economică prin intermediul valorificării potențialului local și prin utilizarea inovării și a noilor tehnologii. Cel de-al doilea palier este reprezentat de măsuri privind creșterea calității condițiilor de locuire și reducerea disparităților dintre comunități, în vreme ce capitolul al treilea urmărește acțiuni în vederea dezvoltării turismului și a serviciilor conexe. Acestor trei puncte li se adaugă trei obiective majore stipulate în Strategia pentru dezvoltarea durabilă a județului Constanța 2021-2027: (1) Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public și de mărfuri, (2) Creșterea calității mediului și stimularea utilizării resurselor de energie regenerabilă și (3) Modernizarea administrației publice si a capacității de implicare în dezvoltarea teritorială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.