Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia Guvernului României pentru a combate pandemia. Vicepremierul Raluca Turcan: 'Mai bine mergem cu politica publică a pașilor mici'

Guvernul Romaniei
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan nu susține ideea unei blocări totale a activităților în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus. Prezentă miercuri seară în cadrul emisiunii „Talk B1”, Turcan a spus că, în baza discuțiilor cu specialiștii, guvernanții consideră că mai bună este ajustarea creșterii numărului cazurilor de COVID-19 după metoda ”pașilor mici”.

”Pot să existe și alte școli de gândire care consideră că blocarea temporară a activităților economice poate să fie o soluție și uite așa scăpăm de pandemie. Eu nu cred, colegii mei nu cred și specialiștii cu care noi ne consultăm nu consideră lucrul acesta. Decât să blochezi activitatea economică, văzând pe propria piele ce consecințe are o carantinare puternică a țării, mai bine mergem cu politica publică a pașilor mici, astfel încât să ajustăm creșterea numărului de cazuri la capacitatea sistemului sanitar”, a spus vicepremierul.

Citește și: Mesaj DISPERAT din partea unui director Crucea Roșie pentru cei care nu respectă regulile: 'Mureai fără nuntă, fără botez cu sute de persoane?'

Întrebată dacă nu ar putea exista confuzie în rândul românilor dacă în unele orașe se vor închide activitățile iar în altele nu deși rata infectărilor este aceeași, asta pentru că deciziile sunt lăsate în puterea autorităților locale, Raluca Turcan a răspuns: „Acesta este punctul în care ne aflăm, ca țară și ca mapamond. Atât timp cât clamăm descentralizarea, mi se pare corect să responsabilizăm instituțiile locale și sunt foarte multe județe unde autoritățile locle s-au mobilizat exemplar, au făcut parteneriat cu societatea civilă, cu mediul privat și au sprijinit oamenii într-un mod extrem de eficient. Așadar, dacă noi țipăm despre descentralizare și alocare de resurse, atunci când este greu haideți să ne luăm cu toții responsabilitatea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.