Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Strategia națională' a Phenianului a dat 'roade'! Japonia este lider mondial în pierderi din criptomonede, din cauza hackerilor nord coreeni

news.bitcoin.com
japonia criptomonede bitcoin

Japonia este cea mai furată țară în criptomonede în fața hackerilor nord-coreeni, potrivit unui studiu realizat de firma de analiză blockchain Elliptic. Țările asiatice alcătuiesc trei dintre cele patru ținte de top pentru așa-zișii hackeri ai Regatului Ermit, a descoperit Elliptic.

Studiul, comandat și raportat de publicația financiară japoneză Nikkei, a analizat pierderile de criptomonede din atacurile cibernetice din Coreea de Nord din 2017 până în 2022. Studiul a luat în considerare atât atacurile de tip hacking, cât și atacurile ransomware. Acesta a descris atacurile drept „strategie națională”, conform cointelegraph.com.

Japonia a suferit pierderi de 721 de milioane de dolari în aceste atacuri, ceea ce a reprezentat 30% din totalul mondial de peste 2,3 miliarde de dolari, a constatat Elliptic, pe baza unei estimări de 640 de milioane de dolari de criptografie pierdute în 2022. Potrivit Națiunilor Unite, furtul cripto-coreean a ajuns la un nou maxim în 2022. Nikkei a spus:

Conform Organizației Comerțului Extern din Japonia, cele 721 de milioane de dolari furate din Japonia sunt de 8,8 ori mai mari decât valoarea exporturilor Coreei de Nord în 2021.

Potrivit raportului, Vietnam a fost a doua cea mai atacată țară, pierzând 540 de milioane de dolari în acel interval de timp. Statele Unite s-au situat pe locul al treilea, cu pierderi de 497 de milioane de dolari, iar Hong Kong a rămas pe locul patru, cu pierderi de 281 de milioane de dolari.

Grupul Lazarus din Coreea de Nord a stat în spatele unora dintre cele mai mari furturi din cripto, cum ar fi exploitul Ronin Bridge și hack-ul Harmony Bridge . Nord-coreenii au fost, de asemenea, acuzați că au furat jetoane nefungibile și că și- au spălat fondurile furate prin servicii financiare descentralizate și cripto .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.