Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia Naţională de învăţare pe tot parcursul vieţii, adoptată de Guvern

palatul victoria guvern

Guvernul a adoptat miercuri Strategia Naţională de învăţare pe tot parcursul vieţii, document ce reflectă şi transpune în viziune, respectiv în obiective şi direcţii de acţiune, conceptul modern de învăţare neîntreruptă, oricând şi oriunde.

"Promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii este esenţială atât pentru dezvoltarea socială şi personală, cât şi pentru o mai bună corelare a cerinţelor angajatorilor cu ofertele pieţei muncii. De asemenea, învăţarea pe tot parcursul vieţii este determinantă pentru creşterea competitivităţii şi, implicit, pentru atingerea ţintelor ambiţioase ale Strategiei Europa 2020", se arată într-un comunicat al Executivului.

Obiectivele principale ale Strategiei sunt "creşterea participării la învăţare pe tot parcursul vieţii, precum şi creşterea relevanţei sistemelor de educaţie şi formare profesională pentru piaţa muncii".

"În conformitate cu documentele Uniunii Europene, principalul obiectiv strategic al României în domeniu, pentru anul 2020, este că cel puţin 10 procente din populaţia adultă (cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani) să participe la activităţi de învăţare pe tot parcursul vieţii", precizează Guvernul.

Potrivit sursei citate, documentul se bazează pe trei piloni strategici ai învăţării pe tot parcursul vieţii - acces şi stimulente pentru participare; calitate şi relevanţă; parteneriate pentru o mai bună informare.

"Strategia prevede trei tipuri de instrumente de intervenţie pentru implementare. Acestea privesc coordonarea, finanţarea şi reglementarea, necesare pentru a depăşi constrângerile şi pentru a crea parteneriate eficiente între toate părţile interesate relevante şi o schimbare de atitudine faţă de învăţarea pe tot parcursul vieţii", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.