Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategia naţională de luptă antifraudă pentru protecţia intereselor financiare ale UE în România 2023-2027 - aprobată de Guvern

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Strategia naţională de luptă antifraudă, pentru protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România, 2023 - 2027.

"Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre care aprobă Strategia Naţională de Luptă Antifraudă, pentru protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România, 2023-2027, urmare a angajamentelor europene asumate de către ţara noastră. Departamentul pentru lupta antifraudă (DLAF) este serviciul naţional de coordonare antifraudă şi instituţia de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă care asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligaţiilor ce revin României privind protecţia intereselor financiare ale UE, conform prevederilor art. 325 din Tratatul privind Funcţionarea UE", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern.

Strategia Naţională de Luptă Antifraudă (SNLAF) urmăreşte coordonarea eforturilor de prevenire a fraudei, întreprinse de toţi partenerii naţionali, pentru o absorbţie ridicată şi sănătoasă a fondurilor europene, inclusiv a celor alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru o contribuţie bugetară completă a României la bugetul UE.

Obiectivele generale ale SNLAF urmăresc prevenirea şi detectarea fraudei, investigarea administrativă şi urmărirea penală, recuperarea fondurilor şi impunerea de sancţiuni, mai spune Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.