Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategie 'murdară' din partea lui Cîțu? Un PNL-ist acuză premierul că folosește banii din PNDL în bătălia internă: 'Faci o politică mai urâtă decât PSD-iștii'

Facebook
Cristian Opriș

Cristian Opriș, consilier local în orașul Săliștea de Sus, fost cel mai tânăr candidat de primar din țară, îl acuză pe premierul Florin Cîțu că folosește banii publici pentru a determina reprezentanții PNL să-l voteze la congres. Opriș publică mai multe mesaje primite de la cineva care „se afla pe treptele din Modrogan, în spatele premierului, la lansarea candidaturii” prin care i se sugerează că banii din PNDL sunt direcționați pe criterii politice. „Vă dați seama că e mare disperarea dacă apelează la așa ceva?”, se întreabă Opriș.

„Am citit acum mesajul premierului, adresat colegilor din PNL, care afirmă: “unii vând iluzii și nu mă refer la contracandidatul meu” (adică Ludovic Orban). Păi da, domnule premier. Dumneavoastră sunteți cel care vindeți iluzii și vă mințiți colegii!

În ultimele zile, am primit mai multe mesaje de acest gen, care arată modul josnic prin care premierul alege să se folosească de mirajul resurselor bugetare ale României pentru a-și face campanie în cadrul partidului.

Strategia e clară și toate mesajele merg după același model “si puteai să primești bani de la Guvern pentru a dezvolta localitatea”, “lumea va ști ca tu ai adus acei bani și vei câștiga și tu pe plan electoral”, “Orban de unde să îți dea bani, că nu e premier?”, “păcat de CV-ul tău”, “PNL are nevoie de un suflu nou” și așa mai departe.

Vă dați seama că e mare disperarea dacă apelează la așa ceva? Dacă erau tranșate alegerile, așa cum spunea premierul în urma cu vreo 2 luni, la moțiunea de cenzură, de ce s-ar mai fi deranjat pentru unul ca mine, care nu am nici delegați, nici voturi, am doar o voce pe care o folosesc așa cum simt și îmi dictează conștiința?

Repet, sunt doar un consilier local într-un oraș mic. Dacă pe mine m-au abordat în acest fel, gândiți-vă cum sunt abordați primarii, viceprimarii, președinții de CJ-uri și alți colegi din partid care vor veni cu mai mulți delegați la Congresul din 25 septembrie.

Florine (așa te-ai semnat la finalul scrisorii), încetează să mai vinzi iluzii și să te folosești de bani publici pentru a pune mâna pe partid! Ăsta nu este liberalism! Faci o politică mai urâtă decât PSD-iștii pe care îi combăteam cu toții! Înțelege că Partidul Național Liberal nu trebuie cumpărat, trebuie câștigat.

Cei care am rămas în spatele lui Ludovic Orban, suntem acolo nu pentru că ne oferă ceva, ci pentru că așa am ales noi. Lasă-le colegilor tăi demnitatea de a alege singuri candidatul pe care îl consideră mai bun.

Dacă vei continua așa, poate vei reuși să îți cumperi conducerea partidului, dar va fi o conducere nenaturală. Liderii trebuie să fie aleși natural, să iasă la suprafață pentru că sunt mai buni. Un loc de președinte cumpărat cu bani publici nu te va face lider și crede-mă că nu vei prinde anul în funcție.

Încă te mai poți opri. Lasă delegațiile să se formeze natural, statutar, meritocratic și vino la alegeri ca simplu om și coleg. Convinge-ne că ești mai bun, fără banii publici și celelalte resurse pe care le are la dispoziție un premier.

PS: Am ales să păstrez anonimatul persoanei care mi-a dat aceste mesaje, din respect pentru faptul că, probabil în naivitatea sa, considera că îmi face un bine propunându-mi să încalc principii pentru obiective personale de moment, realizate cu bani publici. Bani care nu sunt nici ai mei, nici ai premierului.

Persoana care mi-a dat mesajul se afla pe treptele din Modrogan, în spatele premierului, la lansarea candidaturii”, a spus Cristian Opriș, pe pagina sa de Facebook, unde a și atașat mesajele primite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.