Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategie pentru sprijinul copiilor săraci. Firea: Țintă asumată - Reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectați de sărăcie

Guvernul Romaniei
Gabriela Firea

Senatorul PSD, Gabriela Firea, scrie pe pagina de Facebook că Guvernul a aprobat documentul strategic esențial pentru 3,6 milioane de copii din țara noastră, precizând că 41% dintre copiii României trăiesc în sărăcie și sunt expuși riscului de sărăcie.

„Reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectați de sărăcie și scăderea abandonului școlar cu 4,5%. Sunt principalele ținte asumate de România în Strategia Națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului “Copii protejați, România sigură!” 2023 - 2027.

Felicit Guvernul României, condus de președintele PSD Marcel Ciolacu, pentru aprobarea acestui document strategic esențial pentru 3,6 milioane de copii din țara noastră. 41% dintre copiii României trăiesc în sărăcie și sunt expuși riscului de sărăcie. Strategia vine în sprijinul lor!”, a scris Firea.

Ea a precizat că a fost o muncă a echipei pe care a coordonat-o în mandatul de ministru al Familiei, alături de specialiștii în domeniul protecției copilului din ANPDCA și alături de toate organizațiile și asociațiile care militează pentru drepturile copiilor.

„Nu a fost simplu, fiind implicate multe instituții, dar am lăsat documentul la cheie la predarea mandatului.

Este momentul ca noi toți – Guvern, autorități locale, oameni politici – să facem echipă și să lucrăm împreună în interesul acestor copii. Țintele sunt ambițioase, dar cu muncă în echipă și resurse pot fi atinse:

- reducerea cu 400.000 a numărului copiilor afectați de sărăcie și excluziune socială,

- creșterea ratei de cuprindere în educația timpurie la cel puțin 22% pentru copiii de până la 3 ani și de cel puțin 95% pentru cei între 4 și 6 ani,

- creșterea cu 30% a numărului copiilor beneficiari de servicii de prevenire a separării de familie,

- scăderea abandonului școlar cu 4,5 puncte procentuale”, a subliniat senatorul PSD.

De asemenea, Firea susține că prin această strategie, au fost stabilite măsurile și direcțiile de acțiune de care este nevoie în următorii ani, în special în comunitățile vulnerabile, acolo unde, fără un sprijin real, copiii n-au nicio șansă să-și facă un drum în viață.

„Cu toate progresele importante din ultimii ani, mai avem de muncă pe a ieși din zona critică.

Am propus, deci, soluții pentru acești copii, în educație, în sănătate și în asistență socială. De asemenea, este nevoie de o justiție realmente prietenoasă pentru copii.

Asta înseamnă un sistem de proceduri penale, civile și administrative care nu doar să le respecte și să le garanteze toate drepturile, să nu-i intimideze.

Mai mult, insistăm pentru încurajarea participării copiilor la procesele decizionale care îi privesc.

Foarte important, finanțarea proiectelor și programelor incluse în strategie va fi asigurată și din fonduri europene, inclusiv cele asumate prin PNRR”, a mai scris Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.