Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategul lui Băsescu și Iohannis, audiat în dosarul Gala Bute

breaking news stiripesurse.ro

Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, va fi audiat ca martor în dosarul „Gala Bute” la ÎCCJ, transmite Antena 3. Elena Udrea s-a prezentat miercuri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție unde ar fi trebuit să aibă loc ultimul termen din dosarul ”Gala Bute”. La acest termen de judecată trebuia audiat în calitate de martor Felix Tătaru, însă acesta nu s-a prezentat. Instanţa a dispus ca el să fie citat cu mandat pentru data de 1 martie, care va fi de altfel şi ultimul termen în acest dosar.

Amintim că în 2015 Felix Tătaru a fost audiat la DNA în calitate de martor în dosarul Gala Bute. Felix Tătaru a susținut atunci că a fost întrebat despre contractele pe care le-a avut cu PDL și a negat că ar fi fost întrebat de unde au provenit banii cu care i-au fost plătite anumite servicii în campanie, adăugând că a primit bani numai cu factură și nu în numerar.

Traian Băsescu, sugestie neaşteptată pentru Iohannis: Oare va juca Iohannis?

"De ce aș primi mită? Nu am avut niciodată o funcție publică. (...) Atunci am avut contract pentru Legea Capitalei. E un proiect, o campanie 'Legea Capitalei'. (...) Sunt acte, au fost controale, vor mai fi probabil la noi la firmă. (...) Nu știm (n.r de bani negrii). La noi ajung banii prin cont, nu ajung altfel. Cum ajung la partide e treaba partidelor ", a spus Tătaru.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.