Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Streinu-Cercel: Italianul a venit bolnav în România și a plecat pe o perioadă de acalmie

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că italianul confirmat cu coronavirus era bolnav când a ajuns pe teritoriul României și „a plecat pe o perioadă de acalmie”.

„Contactul (românului confirmat cu infecție cu coronavirus - n.red.) a fost destul de mare. S-a spus că lucra la restaurant. Nu lucra la restaurant, ci într-o hală cu materiale tehnice, metale. Italianul s-a dus la hala respectivă. După care el a plecat și și-a văzut de treabă. Cert e că acest italian era bolnav când era pe teritoriul României. A fost făcută o anamneză acolo, în care italianului i s-au pus întrebări cât se poate de clare. El a venit bolnav pe teritoriul României și a plecat pe o perioadă de acalmie. Eu speram să fie înainte de apariția bolii, pentru că atunci șansa noastră să scăpăm era foarte mare. Am pus și eu aceleași întrebări anterior și mi s-a spus că nu era bolnav când a venit în țară, ca apoi să se confirme în acest interviu că era bolnav atunci când a venit în țară”, a explicat Streinu Cercel, în conferința de presă.

Citește și: BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

Medicul a adăugat că pacientul de 25 de ani internat la „Matei Balș”, cu diagnosticul de coronavirus, nu urmează, în prezent, niciun fel de tratament.

„Cel mai bun tratatement e că nu primește nimic pentru că e sănătos. Ce avem felul 1, felul 2, ciorbă, de toate”, a spus managerul Institutului „Matei Balș”.

Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în județul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineața la București. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, confirmat, de autoritățile din italia, cu această boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.