Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strigăt DISPERAT al medicilor cu Florin Cîțu premier: Au nevoie de aparatură medicală de tratare COVID-19 la nou-născuţi şi copii

mediafax.ro
copii, maternitate

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat un apel pentru dotarea prioritară cu rampe de oxigen şi ventilatoare performante a Maternităţii Bucur, devenită linie COVID-19, precum şi a Spitalului de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi, unde sunt internaţi 34 de copii bolnavi de COVID-19 şi alţi şapte în secţia ATI.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei Salvaţi Copiii România transmis vineri AGERPRES, Maternitatea Bucur din Bucureşti, transformată în unitate COVID-19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu şase rampe de oxigen şi şase pulsoximetre cu senzori, pentru a face faţă numărului crescut de cazuri de nou-născuţi din mame pozitive.

"În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi şi nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă. De la începutul pandemiei, medicii Maternităţii Bucur au îngrijit 516 nou-născuţi proveniţi din mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2. Dintre aceştia, 104 au avut complicaţii medicale din cauza prematurităţii şi au avut nevoie de supraveghere şi îngrijire medicală adecvată. Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, inclusiv copii născuţi în alte maternităţi din Bucureşti şi din alte judeţe, atât din sistemul public, cât şi din cel privat", precizează Salvaţi Copiii.

Şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi este într-o situaţie de urgenţă, potrivit Salvaţi Copiii, aici fiind internaţi 34 de copii cu COVID-19, iar alţi şapte se află în Secţia de Terapie Intensivă.

"Medicii au nevoie de două ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie şi unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă şi foarte gravă din neonatologie şi pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienţii internaţi au nevoie de tehnologie de ultimă generaţie pentru tratament şi monitorizare", se arată în apel.

Companiile care doresc să sprijine în mod direct cele două unităţi medicale pot dona în baza unui contract de sponsorizare. Persoanele fizice pot dona fie prin SMS la 8844, text "SALVEZ" - 2 euro/lună fie online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.