Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe: La propunerea PNL, au fost adoptate, în cadrul Coaliției, soluțiile pentru problemele din zona prețurilor și facturilor la energie

captura Facebook
Ionut Stroe

Conducerea PNL a luat act de soluțiile adoptate în cadrul Coaliției la guvernare cu privire la Criza din zona energiei cu repercusiuni puternice asupra populației și a mediului de afaceri. Liberalii susțin că au propus și cadrul Coaliției și s-au decis următoarele soluții:

1.Recalcularea tuturor facturilor greșite

2.Protejarea consumatorilor casnici

3.Plafonarea prețurilor pentru a proteja IMM-urile

Soluțiile aprobate au fost prezentate după ședinta Biroului Executiv al PNL de deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului:

”la propunerea PNL, au fost adoptate, în cadrul coaliției, soluțiile pentru problemele din zona prețurilor și facturilor la energie. Din punctul nostru de vedere este un plan acoperitor care, practic, extinde o protecție în ceea ce privește populația, dar și zona industrială, zona agenților economici. Este, dacă vreți, o versiuni îmbunătățită a pachetului din toamna anului trecut, el, după cum s-a văzut, este în linia propunerilor PNL pentru a acoperii, bineînțeles, o plajă mult mai mare de beneficiari, pentru a avea efecte mai profunde decât cele existente și pentru a extinde și a avea o perioadă mai lungă de protejare.

Soluțiile adoptate țin, în primul rând, de recalcularea tuturor facturilor greșite, fără penalități și fără debranșări. Este un proces de stornare care, înțeleg, că de astăzi a pornit, urmând ca în următoarele zile să fie recalculate toate cele peste un milion de facturi greșite.

Cea de-a doua soluție ține de protejarea consumatorilor casnici, atât la consumul de gaz, cât și la consumul de energie electrică prin: plafonarea și scăderea acestor plafoane, pentru a evita, bineînțeles, prețurile uriașe, prin creșterea plajei de consum, adică sunt acoperiți mult mai mulți beneficiari și prin creșterea compensației la factură. Practic, un ajutor suplimentar.

Cea de-a treia soluție avansată ține de protecția extinsă pentru IMM-uri, pentru zona economică. Aceasta s-a făcut prin plafonarea prețurilor.

Astăzi, Biroul Executiv al PNL, a acordat întreaga susținere politică pentru acest pachet, pentru toate acestea o să fie dată, în scurt timp, poate chiar săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare, o Ordonanță de Urgență, pentru că domnul premier Ciucă a avansat aseară aceste soluții. Mai mult decât atât, a garantat existența spațiului bugetar pentru a le susține și, pe această cale, ținem să mulțumim tuturor miniștrilor care au contribuit, care s-au pus la masă pentru a definitiva acest pachet suplimentar.

De asemenea, solicităm instituțiilor care se ocupă cu verificarea și reglementarea pieței de energie să efectueze, în continuare, controale într-un mod mult mai curajos și mult mai ferm pentru că, din punctul nostru de vedere, este inexplicabilă situația în care, în România, s-au greșit peste un milion de facturi.”, a spus Ionuț Stroe în cadrul conferinței de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.