Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Structurile implicate în lupta împotriva COVID-19, vizate de mii de atacuri cibernetice - Date oficiale de la serviciul secret al MAI

dgpi ex dipi

Direcția Generală de Protecție Internă, serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne, dă publicității, printr-un comunicat de presă, date despre măsurile întreprinse, în primele 9 luni ale anului, cu privire la atacurile cibernetice, în contextul epidemiei de COVID-19. DGPI este structura din MAI abilitată să asigure securitatea cibernetică a structurilor MAI.

"Având în vedere mutațiile generate de pandemia de COVID-19 în sfera infracționalității și a amenințărilor la adresa securității naționale, DGPI a întreprins eforturi susținute pentruasigurarea protejării infrastructurii IT&C a MAI împotriva creșterii semnificative a numărului de atacuri cibernetice la nivel național și european. Astfel, în primele 9 luni ale anului 2021, structura CERT-INT din cadrul DGPI a colectat și corelat peste 10.402.871.106 de evenimente, din care au fost extrase și evaluate peste 8.316 de alerte de securitate, comparativ cu primele 9 luni ale anului 2020 când au fost colectate și corelate peste 1.730.000.000 de evenimente, din care au fost extrase și evaluate peste 10.000 de alerte de securitate.

În contextul accentuării riscurilor pe palierul securității cibernetice, DGPI a derulat activități intense prin intermediul structurii CERT-INT pentru creșterea rezilienței sistemelor IT&C ale MAI, dezvoltarea culturii de securitate a personalului, dar și de detecție și investigare rapidă a agresiunilor de tip cibernetic", se precizeaz[ ]n comunicatul DGPI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.