Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în ultimele 24 de ore la 3.469 de evenimente - 6.427 de contravenţii pentru care au fost date amenzi

MAI transmite sâmbătă că în ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.469 de evenimente, 2.246 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.223 circumscrise situaţiilor de urgenţă. Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.427 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei, potrivit news.ro

Potrivit ministerului, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 759 de posibile infracţiuni, în cazul a peste 23% dintre acestea, poliţiştii sesizându-se din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 11 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 11 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 159 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 509 permise de conducere şi au retras 156 certificate de înmatriculare, mai precizează MAI.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.427 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 28 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.065) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 39 pentru stingerea de incendii şi 4 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane, se mai arată în comunicat.

La rândul lor, poliţiştii au salvat două persoane cu intenţii suicidale.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.392 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 91.731 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 196 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27.7%. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 21.108 de mijloace de transport şi 86.240 de persoane, dintre care 7.256 cetăţeni ucraineni, mai precizează MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.