Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STS vine cu informații de ULTIMĂ ORĂ despre românii care s-au ÎNSCRIS în cea de-a DOUA etapă de vaccinare

STS

STS a realizat o statistică detaliată privind românii care s-au înscris în cea de-a doua etapă de vaccinare. Premierul Florin Cîțu a comentat și el cifrele pe pagina sa de Facebook.

”Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîţu duminică, pe pagina de Facebook, prezentând o statistică realizată de STS pe baza datelor înregistrate de vineri de la ora 15:00, când au început programările pentru vaccinarea anti-COVID în Etapa a ll-a şi până sâmbătă la ora 20:00.

Citește și: REVOLTĂ la IPJ Timiș - Subalternii șefului care a DEMISIONAT pentru că a amenințat un angajat cer REVENIREA acestuia pe funcție: E un PROFESIONIST

Conform aceste statistici, dintre cei care ar urma să fie vaccinaţi în această etapă - persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici şi lucrători din domenii considerate esenţiale - 52,6% s-au programat individual, pe platformă, 30,59 % din programări sunt reprezentate de angajatori, 12,52% au apelat la call-center şi 4,29% prin medici.

În ceea ce priveşte categoriile programate, cea mai numeroasă este categoria celor de peste 65 de ani, care reprezintă 56,26%, urmaţi de persoanele cu afecţiuni cronice - 22,01% şi de lucrătorii în domenii esenţiale - 21,73%.

Potrivit STS, totalul programărilor este 175.389.

 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anunţa sâmbătă că, pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile şi că numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporţie de 100%”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.