Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenți EVACUAȚI din cămine dintr-un motiv INCREDIBIL / UPDATE

www.publika.md
camere camin studenti

O parte din studenții Universității din București s-au trezit într-o situație incredibilă, după ce li s-a cerut să se mute din căminele lor pentru a fi depozitate aparaturi și substanțe chimice în camerele lor.

"În atenția Dvs.! Situație fără precedent într-unul din căminele Universității din București, Căminul Panduri (situat pe Sos. Pandurilor, nr. 90)!

Vă aducem la cunoștință următoarele: în urma unor zvonuri potrivit cărora unele laboratoare aparținând Facultății de Chimie, se află într-o cladire cu risc seismic, clădire aflată în imediata vecinătate a căminului studențesc menționat, conducerea facultății în cauză, prin intențiile Prof. Vasile Pârvulescu cu aprobarea conducerii Universității, s-a dispus evacuarea studentilor cazați la parterul căminului în vederea depozitării aparaturilor și substanțelor chimice din clădirea cu pricina! Studenții au primit ordin de evacuare, propunându-li-se locuri de cazare în Campusul Studențesc Grozăvești pentru înlăturarea unor atitudini potrivnice!

Citește și: VIDEO A apărut paianjenul monstru: poate cara un soarece in sus pe frigider

Cu toate că Universitatea dispune de alte soluții de rezolvare a inconvenienței create de această mutare, Prof. Pârvulescu insistă ca acestea să fie mutate la parterul acestui cămin!Faptul acesta este de o gravitate inimaginabilă din mai multe puncte de vedere:

1. După începerea anului universitar, studenții cazați sunt evacuați și nevoiți să se mute, ceea ce presupăune absențe de la programele de curs ale facultăților la care sunt înscriși (cu precădere la Facultatea de GEografie)

2. Căminul studențesc Panduri este un spațiu locativ, iar introducerea aparaturilor și substanțelor chimice (reactivi, solvenți sau chiar substante radioactive!!!), pot afecta sănătatea celor care locuiesc în acest imobil!!!

3. NU sunt îndeplinite normele de siguranță pentru depozitarea acestor aparaturi și substanțe! În urma unui cataclism natural (seism) sau incendiu, acestea pot crea o adevărată tragedie!

4. Această mișcare, ce reprezintă un abuz bine pus la punct, poate crea un precedent periculos, în condițiile în care Locurile de cazare în Căminele Universității din București nu pot acoperi decât o foarte mică parte din numărul total al studenților înscriși la facultălite din cadrul acestei universități!

Prin aceasta, se doreste a se face public abuzul conducerii Facultății de Chimie și cel al Universității, prin care, viața studenților locatari în Căminul Panduri este pusă într-un adevărat pericol! Aceste substanțe pot fi adevărate „bombe cu ceas” și pot duce la un „Colectiv 2”!

Toate acestea se datorează cu precădere Prof. Vasile Pârvulescu, cel care, datorită comodității de care domnia sa dă dovadă, preferă să pună în pericol viața atâtor tineri, decât să mute aparatura într-un spațiu propice desfășurării activităților de cercetare în domeniu! Asa ceva este de neconceput! Studenții cazați în acest imobil sunt revoltați și cer să scoată la iveală acest caz!", a fost mesajul studenților.

UPDATE

DREPT LA REPLICA

În urma unor informații apărute în presă referitoare la pretinsa evacuare a unor studenți din căminul Panduri, Universitatea din București dorește să facă următoarele precizări:

Universitatea din București nu a dispus evacuarea niciunui student din căminul Panduri, orice transfer al unui student din UB, dintr-un spațiu de cazare în alt spațiu de cazare, se face numai cu acordul scris al acestuia și cu respectarea gradului de comfort.

Disponibilizarea unor spații care ar putea fi utilizate în viitor pentru acoperirea nevoilor de dezvoltare instituțională, în condițiile în care în același amplasament se află în construcție o altă clădire a Universității din București, cu spații administrative și de învățământ, se va face în acord cu prevederile legale și în condițiile anterior precizate.

Universitatea din București dorește să sublinieze că nu există până în acest moment nicio decizie formală, asumată la nivelul conducerii, de relocare în căminul Panduri a Facultății de Chimie sau de depozitare a aparaturilor și substanțelor din cadrul laboratoarelor aparținând acestei facultăți. Ca urmare a intrării în reabilitare a clădirii “Azilul Elena Doamna”, situată în complexul Panduri, se explorează transferarea Facultății de Chimie în alte spații, mutare care se va realiza în baza unei analize detaliate a tuturor variantelor locative existente la nivelul universității. Relocarea se va face cu respectarea prevederilor legale, fără a prejudicia în niciun fel studenții, activitatea didactică sau de cercetare desfășurată în universitate și numai cu aprobarea organismelor de conducere ale UB.

Universitatea din București dorește să își reafirme disponibilitatea de a oferi orice lămuriri referitoare la aspectele ce țin de desfășurarea activităților pe care le derulează.

 

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.