Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Student de 93 de ani la deschiderea Universității Vârstei a 3-a, la Cluj: Curs susținut de primarul Emil Boc

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Un bărbat de 93 de ani este decanul de vârstă al studenților înscriși la „Universitatea Vârstei a 3-a” a cărei deschidere festivă a avut loc, luni, la Cluj. Cursul inaugural a fost susținut de primarul Emil Boc, acesta fiind și conferențiar universitar, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba în cazul Caracal: Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale

Primarul Clujului, care este și conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB), le-a transmis vârstnicilor că democrația este ca mersul pe bicicletă, trebuie exersată în fiecare zi pentru a o putea menține și a o putea apăra.

„Fără studenți, nicio universitate nu poate exista și le-am mulțumit seniorilor Clujului că au optat pentru această , fiind pentru mine este o onoare și o plăcere să fiu la cursul inaugural. Le-am transmis cursanților că democrația este ca mersul pe bicicletă, trebuie exersată în fiecare zi pentru a o putea menține și a o putea apăra. Le-am spus, de asemenea, că democrația nu este perfectă, așa cum spunea Churchill, fiind cea mai proastă formă de guvernământ cu excepția tuturor celorlalte, iar pentru a apăra libertatea, egalitatea, dreptatea și viața noastră, trebuie să apărăm principille democrației. Democrația nu este în ADN-ul ființei umane, iar pentru democrație avem nevoie de o societate civilă puternică, astfel încât guvernanții să știe că, în mâinile lor, Constituția nu este o simplă barieră de hârtie”, a spus Boc.

Citește și: Jandarmeria reacționează! Dezvăluire despre așa-zisa destructurare a trupelor de intervenție

Decanul de vârstă al studenților prezenți, Emil Tătaru, care are aproape 93 de ani, a spus că în oraș s-au făcut foarte multe lucruri pentru vârstnici, iar o astfel de universitate le este foarte utilă acestora.

Prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, a declarat la rândul său că astfel de activități, cum este Universiatea vârstei a 3-a, contribuie la creșterea calității vieții.

„La UBB, încă de acum 100 de ani, profesorii mergeau prin Transilvaia și țineau conferințe despre ultimele noutăți apărute în domeniile științei”, a declarat David.

„Universitatea Vârstei a 3-a” este un proiect care se adresează vârstnicilor și dorește să contribuie la formarea continuă, incluziunea și menținerea activității acestora.

Pentru anul 2019-2020 proiectul este organizat de către Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația EduNation și Fundația UBB, iar beneficiari vor fi 80 de seniori de la două centre de zi pentru vârstnici din municipiu care s-au înscris în acest proiect.

Citește și: Informații incredibile! De unde a fost extras ADN-ul Alexandrei Măceșanu

Vârstnicii vor participa la cursuri gratuite de o oră și jumătate de psihologie, sănătare, administrație publică sau drept, care se vor organiza în cele două centre de zi, în două module, de câte 7 săptâmâni.

La final, cursanții vor primi diplome de absolvire a „Universității Vârstei a 3-a”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.