Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții DAU ÎN CLOCOT: Centrele de vaccinare promise au rămas pe hârtie. Bursele și haosul încing spiritele

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest studenți

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) susține că anul universitar 2021-2022 începe sub semnul acelorași probleme acute ale studenților. Pe listă sunt dificultățile provocate de pandemie, starea căminelor studențești și nivelul burselor.

Potrivit informațiilor furnizate de ANOSR, pentru studenții de anul I, 12,2% dintre facultățile universităților din România care au publicat scenariul de funcționare pentru debutul anului universitar 2021-2022 vor începe integral online, în timp ce 52,2% vor funcționa hibrid și 35,59% integral fizic, scrie Mediafax.

Citește și: OPINIE Normalitarea vaccinării obligatorii - Pas cu pas, despre disonanța cognitivă ca formă de organizare socială

 

„În același timp, este important de subliniat că va fi o strategie perdantă dacă se consideră că inițierea în mediul universitar se poate realiza pentru acești studenți fără adaptarea la contextul pe care l-au avut în liceul desfășurat cel puțin parțial online și fără evaluări diagnostice și remedii”, susțin reprezentanții ANOSR.

Pentru ceilalți studenți, 12,2% dintre universități vor începe în scenariul online, 52,88% în scenariul hibrid și 34,92% integral fizic.

Studenții sunt nemulțumiți și de modul în care s-au organizat universitățile în contextul pandemiei.

„Centrele de vaccinare promise și facilitățile pentru studenții vaccinați au rămas până acum, cu excepții notabile la o parte dintre universități, simple anunțuri care întăresc cauzele lipsei de mobilizare pentru vaccinare. Chiar și cu măsuri energice și respectarea cu strictețe a normelor sanitare, universitățile marilor centre universitare vor putea fi puse în fața riscului semnificativ de a reintroduce scenariul integral online la câteva săptămâni de la începerea anului universitar, după ce studenții s-au cazat în cămine sau în chirie”, scrie în documentul semnat de ANOSR.

Reprezentanții studenților mai au nemulțumiri legate de cămine, burse și transportul feroviar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.