Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții de la Alianța Națională a Organizațiilor Studențești cer o viziune clară în privința educației: invitație pentru formațiunile politice la o dezbatere

elearningindustry.com
educatie

Studenții din cadrul ANOSR cer partidelor parlamentare o viziune clară și asumată în privința educației ca prioritate națională. ANOSR a invitat formațiunile politice la o dezbatere. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) anunță că alegerile locale și parlamentare reprezintă prilejul oportun pentru a trasa obiectivele în domeniul învățământului superior pentru perioada următoare, precum și pentru a afla prioritățile de pe agenda educațională a partidelor politice pentru 2020-2024, relatează Mediafax.

Alianța a invitat partidele parlamentare la o dezbatere cu studenții participanți la Adunarea Generală a federației, ce va avea loc sâmbătă, 29 august.

„Considerăm esențială stabilirea unei viziuni clare și asumate în privința educației ca prioritate națională, pentru a responsabiliza în mod unitar atitudinea clasei politice și pentru a contura o viitoare coerență decizională. Ne propunem să inițiem un dialog constructiv privind temele de interes educațional între partidele politice și să dezbatem o serie de linii directoare, apte să implice comunitățile universitare și să îmbunătățească gradual calitatea vieții studenților, odată cu instalarea unui nou legislativ pentru viitorul mandat”, arată ANOSR.

Adunarea Generală se va desfășura în perioada 27-30 august și va reuni lideri ai studenților din întreaga țară, atât fizic cât și online.

„În acest momente de incertitudine avem nevoie de o clasă politică responsabilă, care să acorde importanța necesară investiției în sistemul educațional, aceasta fiind singura șansă pentru dezvoltarea societății românești. Având în vedere că urmează alegerile locale și parlamentare, care vor avea impact semnificativ asupra tuturor, ne dorim un dialog cu reprezentanții partidelor politice în care vom prezenta obiectivele noastre, care ne dorim să fie preluate în agenda partidelor”, a spus Petrișor-Laurențiu Țucă, președinte ANOSR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.