Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții de la o universitate din New York nu sunt lăsați să participe la cursuri dacă nu se vaccinează

smartradio.ro
Andrew Cuomo

Studenții de la Universitatea de Stat din New York și City University din New York trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului pentru a participa la cursuri începând din toamnă, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo. Decizia, care afectează mai mult de 435.000 de studenți, vine în timp ce Cuomo și alți oficiali oferă o serie de stimulente menite să încurajeze oamenii să se vaccineze, deoarece observă că cererea scade.

„Așadar, nu există scuze”, a spus Cuomo. Consiliile celor două universități vor cere tuturor studenților care se întorc la școală în toamnă să fie vaccinați.

Cuomo a anunțat că newyorkezii vor primi gratuit abonamente de șapte zile la metrou dacă se vaccinează în stațiile în care se administrează vaccinul Johnson&Johnson, începând miercuri.

Serviciile de transport feroviar suburban din oraș, Long Island Rail Road și Metro North, vor oferi două treceri într-un singur sens pentru călătorii care primesc un vaccin în stație, a adăugat el.

„Deci, gândiți-vă la asta”, a spus guvernatorul. „Oricum mergi în stația de metrou. Treci pe lângă locul de vaccinare. Este un vaccin cu doză unică. Opriți-vă câteva minute, faceți vaccinul”.

Stimulente pentru cei care se vaccinează

New York-ul a arătat progrese uriașe împotriva epidemiei, după creșterea din ianuarie – spitalizările sunt în scădere cu 75%, iar rata de pozitivitate este mai mică cu 82%.

Mai mult de 60% din populația adultă a statului a primit cel puțin o doză de vaccin, dar Cuomo, care prezidează și Asociația Guvernatorilor Naționali, a declarat că ritmul scade în New York și în toată țara.

Luni, primarul orașului New York, Bill de Blasio, a anunțat că o serie de atracții ale orașului, inclusiv Lincoln Center, grădina zoologică din Bronx și feribotul din Staten Island, vor oferi acces gratuit în schimbul vaccinării.

„Suntem într-un moment în care oferta depășește cererea”, a spus de Blasio.

Strategia pentru a-i convinge pe cei nevaccinați va include mai multe stimulente și va face procesul mai accesibil, cu unități mobile și centre temporare, a spus de Blasio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.