Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții de la USAMV se implică, alături de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, pentru a reda frumusețea Castelului Peleș

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMV) organizează, între 15 și 20 mai 2023, cea de-a IX-a ediție a Workshop-ului USAMV.

Devenit deja o tradiție, evenimentul va aduce în acest an nu mai puțin de 50 de studenți de la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV, pentru un spectaculos, dar provocator Atelier de peisagistică. În cadrul acestuia, viitorii ingineri vor regenera speciile istorice de pe Domeniul Regal și vor reda frumusețea teraselor și grădinilor din jurul celor două castele.

„Suntem deosebiți de încântați că numărul studenților crește de la un an la altul. Apropierea de clădirile-simbol ale României de pe Domeniul Regal, contribuția proprie la regenerarea vegetației admirate de sute de mii de turiști anual și nu în ultimul rând practica atât de necesară în pregătirea lor de viitori ingineri sunt câteva dintre motivele pentru care studenții participă cu drag la acest workshop. Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș va susține financiar și logistic acest eveniment, cu atât mai mult cu cât, în acest an marcăm 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș”, a declarat vicepreședintele Asociației, Ion Tucă.

„Domeniul Regal Peleș este cea mai importantă destinație turistică a României. Regii României, de-a lungul istoriei, au realizat aceste minunate construcții, care reprezintă adevărate capodopere arhitecturale, istorice și artistice. În același timp, ne bucurăm să admirăm în parcurile Domeniului Reagl arbori și arbuști ornamentali deosebiți, specii unice plantate în România în urmă cu peste 140 de ani. Este de datoria noastră să conservăm și să păstrăm acest loc și să-I continuăm viața, așa cum merită, în patrimoniul natural și artistic al României”, a subliniat și prof. univ. dr. Florin Stănică, prorectorul USAMV.

În anul 2022, Workshopul a reunit 40 de studenți ai USAMV, cărora li s-au alăturat și elevi de la Liceul Tehnologic „Carol I” – Valea Doftanei.

Workshop-ul din acest an are loc într-un context cu totul special: în urmă cu 150 de ani se pregătea terenul pentru construcția Castelului Peleș și se plantau primii arbori. Doi ani mai târziu, în 1875, se punea piatra de temelie, iar în 1883 avea loc inaugurarea acestei bijuterii arhitectonice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.