Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții francezi, cu sutele în aceeași sală de curs

mediafax.ro
cursuri studenti

Anul universitar a început în Franţa pe fondul nemulţumirilor studenţilor. Ei spun că lipsa spaţiilor face imposibilă respectarea distanţelor şi a măsurilor de protecţie. Studenţii, profesorii, dar şi părinţii sunt îngrijoraţi cu privire la evoluţia situaţiei.

La Universitatea Sorbona, masca este obligatorie în toate spațiile. Amfiteatrele sunt pline, iar la unele cursuri pot fi și câteva sute de persoane în aceeași încăpere, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

Elise Gilbert, studentă: "Este adevărat că în amfiteatre este foarte aglomerat. Nu sunt locuri, iar studenţii stau pe scări. Distanţa socială nu este respectată în interior la Sorbona. Este imposibil".

Corentin Renoult, student: "Ei (n.r. universităţile) au făcut destul de mult, deoarece au pus marcaje pe sol peste tot, chiar şi pe bănci sunt semne care ne spun unde să ne aşezăm. Aşa că încercăm să respectăm distanţa de un metru între noi. Numai că în amfiteatre situaţia este, într-adevăr, complicată".

Studenții se plâng că nu au întotdeauna condiții să se spele pe mâini, că unele amfiteatre nu se pot aerisi și nu se pot dezinfecta între cursuri. Ei au postat pe rețelele de socializare imagini care au devenit virale.

Aceeași îngrijorare o au și profesorii care s-au întors la catedră.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

La Toulouse, Montpellier și Rennes au apărut primele focare în campusuri.

Franziska Heimburger, profesor: "Este destul de greu în acest moment, pentru că nu avem mijloace suplimentare, astfel încât, practic, trebuie să facem totul cu ceea ce avem de obicei. Nu avem profesori în plus, nu avem spaţii mai multe, deci trebuie să predăm cât de bine putem".

În Franța sunt peste 2,8 milioane de studenți, iar anul acesta numărul celor admiși în universități a crescut după rezultatele bune obținute la Bacalaureat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.