Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenţii jurnalişti au fost atacaţi şi agresaţi în timp ce acopereau tulburările din campusurile universitare din SUA

AP news
protest pro palestina

Studenţii jurnaliști însărcinați cu acoperirea tulburărilor violente din campusurile universitare din Statele Unite au fost atacați, arestați și li s-a interzis accesul în timp ce poliția a acționat pentru a reprima protestatarii pro-palestinieni care au instalat tabere și s-au baricadat în interiorul clădirilor, informează Rador Radio România.

În unele campusuri universitare accesul a fost restricționat doar pentru studenți, ceea ce a făcut ca jurnaliștii studenți să fie, de fapt, singurele mijloace de informare de încredere care relatează despre proteste și confruntări. La Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), reporterii ziarului studențesc "The Daily Bruin" au declarat că au fost atacați violent în timpul confruntărilor de marți seară, fiind inclusiv urmăriți, pălmuiți și stropiți cu substanțe iritante, a precizat ziarul.

Redactorul studenților Dai-Liu a declarat pentru CNN că a fost gazată, iar alți studenți reporteri au fost agresați, un reporter fiind transportat de urgență la spital. Ziarul nu a precizat cine i-a agresat pe studenții jurnaliști, dar violențele au avut loc în timp ce contramanifestanții, dintre care unii susțineau Israelul, s-au ciocnit cu demonstranții pro-palestinieni.

La sute de kilometri distanță, la Universitatea Politehnică de Stat din California, Humboldt, trei jurnaliști au fost reținuți în timp ce acopereau protestele din campus, potrivit unui post de radio public local, inclusiv un reporter de știri de televiziune care a fost arestat în timp ce filma demonstrațiile.

La Universitatea Columbia din New York, jurnaliștii au declarat că li s-a interzis să acopere tulburările de marți seară, în timp ce polițiștii în echipament antirevoltă au pătruns într-o clădire academică în care erau baricadați demonstranții, ceea ce a dus la peste 100 de arestări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.