Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții sunt învățați să gestioneze conflictele de la locul de muncă, din firme sau instituții

facebook.com
studenti

Studenții sunt învățați să gestioneze conflictele de la locul de muncă, din firme sau instituții, în cadrul unui program de studii de care va lansat în premieră națională la o facultate a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, anunță MEDIAFAX.

Noul program la nivel de licență vizează dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare pentru abordarea constructivă și eficientă a conflictelor de tip organizațional și personal.

„Programul Studii de conflict pune accent pe gestionarea conflictelor la locul de muncă, a conflictelor inter-personale și a celor intra-organizaționale care au crescut în ultimii ani. Este vorba, de exemplu, de conflicte între șefi și angajați, între companii și instituții sau cu clienții acestora”, a declarat pentru MEDIAFAX prodecanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), Christian Chereji.

Citește și: SURSE - Miza ascunsă a moțiunii de cenzură: PSD se teme de o migrație a aleșilor locali .

La nivel național, nevoia unei specializări în domeniul managementului conflictelor este tot mai evidentă și din solicitările pe care le fac organizațiile publice si non-profit pentru trainingul propriilor angajați.

Viitorii absolvenți vor putea fi angajați în companii sau instituții, pe partea de resurse umane, ca și consultanți, consilieri ai managerilor de firme sau șefilor de instituții sau chiar pot fi chiar manageri în sine.

Chereji a explicat că atât managerii din zona publică cât și cei din zona non-profit au subliniat nevoia unor specialiști în domeniul soluționării conflictelor la nivelul instituțiilor, care să aibă un statut permanent, considerând că simplele traininguri în domeniu nu sunt suficiente.

Potrivit unor studii recente, între 40-80% din timpul pe care un manager îl petrece la job este ocupat cu soluționarea conflictelor de muncă”, a precizat prodecanul facultății clujene.

La nivel național, în afară de UBB, mai există universități din țară care oferă cursuri care presupun dobândirea de competențe specifice soluționării conflictelor sociale sau individuale, însă doar parțial și la nivel de master.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 70: Cum să strigi M..E PSD și să o iei de la PNL! Cîțu are anvergură de dictator

„Lipsește o abordare unitară, închegată a studiului conflictelor, așa cum oferim acum la UBB. Noi propunem o abordare multidisciplinară, care nu poate fi oferită doar pe parcursul a celor doi ani ai unui program de masterat”, a mai spus Christian Chereji.

Acesta a constatat că există un interes real și constant pentru studiul fenomenului conflictual, programul de studii urmând să fie lansat în toamnă la FSPAC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.