Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studenții UMF 'Iuliu Hațieganu' din Cluj-Napoca ajută medicii în lupta împotriva COVID-19

Puterea
plasma umana sange recoltare

120 de viitori medici s-au alăturat Direcției de Sănătate Publică din Cluj pentru a da o mână de ajutor în anchetele epidemiologice. Tinerii ajuta în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticare.

Studenții organizează și o campanie de donare de plasmă convalescentă care va fi folosită în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj s-au alăturat angajaților Direcției de Sănătate Publică în efectuarea de anchete epidemiologice. Dacă inițial proiectul a început cu 9 voluntari, în prezent numărul viitorilor medici care vor să sprijine autoritățile în lupta cu noul coronavirus trece de 120. Tinerii ajută în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticare.

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj organizează în paralel și o campanie de donare de plasmă convalescentă, care se folosește în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare foarte gravă.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca este cunoscută pentru numeroasele proiecte pe care le organizează atât pentru membrii comunității academice cât și pentru cetățenii orașului. Campania “Donează plasmă, fii erou!” se va desfășură între 2 și 6 noiembrie la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.