Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studentul Cristian Rizea are probleme la școală! Rectorul a emis un ordin prin care cere exmatricularea lui

anticorupție.md
cristian rizea

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a pomenit într-un nou scandal. De data aceasta politicianului i-au fost încălcate drepturile de a studia.

În luna august acesta s-a lăudat pe rețele că a fost admis la Programul de master "Studii în securitate națională" la Universitatea de Stat din Moldova, transmite Știri.md.

Nu a reușit Rizea să calce pragul facultății că imediat a fost dat afară de rectorul instituției, Igor Șarov. Mai exact, rectorul a emis un ordin prin care cere exmatricularea lui Rizea de la Programul de master “Studii în securitate națională”. În ordin el invocă faptul că buletinul de identitate moldovenesc al politicianului, în baza căruia a fost înmatriculat, nu este valabil.

Rizea a fost informat despre existența acestui ordin de către prodecanul Facultății de Relații Internaționale și Științe Politice și Administrative, Natalia Putina. Încercând să justifice decizia rectorului, aceasta a făcut referire la un document, care chipurile ar fi fost expediat universității de către Agenția Servicii Publice – instituția care a eliberat buletinul de identitate moldovenesc pe numele Mihai Cristian. Potrivit Nataliei Putina, autoritatea ar fi anunțat conducerea USM despre faptul că acest document nu este valabil. Ea a refuzat însă să-i prezinte politicianului pretinsa înștiințarea a ASP.

“M-a mințit. A zis ca a venit o hârtie de la ASP. A venit un ordin de pe undeva ca să se pregătească un alt abuz la adresa mea. Cică buletinul meu nu ar fi valabil. Am trecut toate etapele procesului de admitere, am respectat toate condițiile, iar acum buletinul meu moldovenesc deja nu este valabil. Și au dat un ordin ca să mă exmatriculeze. Vă dați seama, a doua zi după ce am început masterul, au început să facă cercetări. Voi înțelegeți ce disperare e?”, a declarat Rizea.

În cele din urmă, studentul Rizea a declarat că va acționa în judecată USM. În același timp, va frecventa cursurile în cadrul programului de masterat „Studii în Securitate Națională”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.