Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiile au demonstrat puterea vaccinului Pfizer/BioNTech: Prima doză prezintă o eficienţă de 85%

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech prezintă o eficienţă de 85%, reiese dintr-un studiu al lucrătorilor medicali din Israel, publicat în revista The Lancet, potrivit Mediafax.

Documentul se bazează pe datele oferite de 7.000 de cadre medicale care au fost vaccinate în Centrul Medical Sheba din Israel.

Cercetătorii au observat o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 la 15-28 de zile de la administrarea primei doze, conform Reuters.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

Numărul total de infecţii, incluzând aici şi cazurile asimptomatice, a scăzut cu 75%.

Gigantul american Pfizer a declarat recent că va analiza datele din Israel şi alte ţări pentru a înţelege impactul generat de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 şi tulpinilor care au luat naştere în ultimele luni.

Articolul din The Lancet a apărut la o zi după ce oamenii de ştiinţă din Canada au sugerat amânarea celei de-a doua doze Pfizer, având în vedere faptul că prima doză oferă un nivel ridicat de eficacitate, mişcarea fiind lansată pentru a imuniza un număr cât mai mare de oameni.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

În Uniunea Europeană, Pfizer a livrat până în prezent cu 30% mai puţin doze decât promisese iniţial, semnalând o nouă lovitură pentru blocul comunitar, care a fost afectat şi de întârzierile livrărilor de la AstraZeneca şi Moderna.

Momentan, au fost efectuate circa 25 de milioane de vaccinări în UE, fiind acoperită doar 6% din populaţia Uniunii, conform datelor colectate de Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.