Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiourile Abbey Road din Londra marchează 90 de ani de existenţă cu o serie de evenimente dedicate noii generaţii de muzicieni

dw.com
Abbey Road beatles

Studiourile Abbey Road din Londra, unde au înregistrat artişti celebri precum The Beatles, Pink Floyd, Amy Winehouse şi Adele, marchează săptămâna aceasta 90 de ani de existenţă cu o serie de evenimente dedicate noii generaţii de muzicieni, informează Reuters.

Două zile de mese rotunde, sesiuni de ascultare şi discuţii destinate profesioniştilor aflaţi la început de drum în industria muzicală, vor aborda subiecte de la modalitatea prin care poţi ajunge producător sau inginer la înţelegerea producţiei muzicale.

Festivalul ''Amplify'', care îi va avea drept invitaţi, printre alţii, pe producătorul muzical Steve Mac, compozitorii Steven Price şi James Newton Howard, urmează altor evenimente desfăşurate la începutul săptămânii, care includ audiţii şi o discuţie destinată fotografiei.

''Stăm pe umerii giganţilor, au trecut atât de multe nume minunate prin acest loc, că avem nevoie să celebrăm acest lucru'', a declarat pentru Reuters Isabel Garvey, directoarea Abbey Road Studios.

''În următoarele două zile vor fi despre următorul subiect: ştim că oamenilor le place să vină la studio, dar ce ne rezervă viitorul, cum evoluează procesul de înregistrare, cum evoluează procesul devenirii unui artist, cum evoluează tehnologia'', a mai spus ea, potrivit Agerpres.ro.

Deşi a găzduit un lung şir de nume celebre şi a produs coloane sonore pentru filme printre care ''Star Wars'' şi ''Indiana Jones'', Abbey Road Studios este cunoscut şi pentru inovaţiile din tehnologia înregistrărilor muzicale.

Studiourile Abbey Road sunt găzduite de o construcţie în stil georgian datând din 1831, transformată în studio de înregistrări în 1929. A devenit EMI Recording Studios doi ani mai târziu.

''Cum vom face să rămânem la fel de faimoşi şi peste 90 de ani? Trebuie să surprindem inima şi minţile următoarei generaţii'', a spus Garvey.

''Trebuie să fim cu adevărat relevanţi, trebuie să ştim cum evoluează tehnologia, cum evoluează lumea şi să ne îndreptăm în acea direcţie'', a mai spus ea.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.