DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Studiu: 19% dintre bancheri au indicat că au un program de implementare a plăților mobile în bancă pentru 2019

banca negocieri

În România, 19% dintre bancheri au indicat că au un program de implementare a plăților mobile în bancă pentru anul următor, arată un studiu prezentat joi, la București, de compania norvegiană de tehnologie Auka, scrie Mediafax.

„Dacă ne referim la plățile mobile, România se regăsește în continuare în urma multor vecini europeni, ținând cont că majoritatea tranzacțiilor sunt sub formă de cash”, arată autorii studiului, într-un comunicat.

Potrivit studiului, mai puțin de doi din cinci (19%) bancheri chestionați din România au indicat că au un program de implementare a plăților mobile în bancă pentru anul următor. În toate regiunile în care s-a desfășurat sondajul media procentul pentru acest răspuns a fost de 22%.

„Mai mult de jumătate dintre reprezentanţii băncilor chestionați - 55% - au declarat că au analizat oportunitățile de monetizare post-PSD2 (n.n.- PSD2 reprezintă noul regulament de protejare a datelor cu caracter personal în domeniul financiar-bancar). În medie, 12% dintre aceștia au declarat, însă, că nu au analizat niciuna dintre oportunitățile de monetizare, dar în România acest procent este mai mare, 16% dintre intervievaţi declarând că nu au evaluat posibilitățile de a valorifica această oportunitate”, menționează sursa citată.

De asemenea, peste două treimi (35%) vor analiza posibilitatea de a obține servicii de tehnologie financiară și de a le consolida pentru a putea oferi noi servicii digitale atractive. România se clasifică, astfel, pe locul doi, după Cehia (unde 37% au declarat că vor adopta această strategie).

Totodată, 65% dintre intervievaţi au declarat că nu sunt îngrijorați, la nivel personal, de efectele PSD2 asupra băncilor în care lucrează. Acesta a fost cel mai mare procent pentru eșantion; 58% dintre bancherii din restul Europei nu s-au declarat îngrijorați. Cu toate acestea, 37% au fost de părere că locul lor de muncă ar trebui să se adapteze sau să se modifice semnificativ. Aceasta reprezintă a doua recunoaștere importantă a necesității de schimbare în cadrul regiunilor în care s-a desfășurat sondajul - în Estonia procentajul a fost cel mai ridicat.

„Observăm un puternic potențial de creștere pe piața din România şi suntem încrezători că putem sprijini băncile din această țară în vederea pregătirii optime pentru transformarea digitală din industria financiară”, a declarat Daniel Döderlein, CEO Auka.

Auka a fost prima companie care a lansat portofelul electronic în Norvegia și care, în prezent, oferă băncilor servicii mobile proprii la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.