Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: 7 din 10 români se simt afectați de valurile de căldură și de seceta din ultimul an

elsoldepuebla.com
populatie cetateni oameni

Studiu: 7 din 10 români se simt afectați de valurile de căldură și de seceta din ultimul an

Românii declară că se simt amenințați în special de valurile de căldură (43% dintre români), de secetă (25%), furtuni (12%), inundații (3%), dar și de incendiile de vegetație (1%).

Conform celui mai recent studiu sociologic realizat de IRES la solicitarea UNSAR, pentru al doilea an consecutiv, valurile de căldură înregistrează o dinamică importantă din punct de vedere al efectelor resimțite de români, cu o creștere de 10% față de studiul realizat anul trecut, informează Mediafax.

Pentru a diminua impactul schimbărilor climatice, atât din punct de vedere financiar, cât și pentru a proteja mediul înconjurător, printre principalele măsuri la care au apelat românii se numără: utilizarea becurilor eficiente energetic (91%), colectarea selectivă a deșeurilor (86%), reciclarea materialelor reutilizabile și folosirea ambalajelor și a pungilor biodegradabile (81%).

Achiziția de electrocasnice cu un consum redus de energie se numără, de asemenea, printre măsurile menționate de români (79%), alături de izolarea termică a locuinței (74%), utilizarea metodelor alternative de transport (64%), achiziția sau utilizarea unei mașini mai puțin poluante (21%), dar și montarea de panouri solare pe acoperișurile locuințelor (10%).

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 90% din piața locală de asigurări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.