Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu ALARMANT: Eliminarea grăsimilor din alimentație REDUCE speranța de viață

curademiere.ro
grasimi saturate

Grăsimile consumate în exces ne afectează sănătatea și crește riscul de a ne îngrășa, dar eliminarea definitiv din alimentația zilnică ne poate face rău. Specialiști ne recomandă să le consumăm moderat. Cercetarea a fost efectuată pe un grup de 135.000 de persoane şi a descoperit că persoanele care au eliminat grăsimile trăiesc mai puţin decât cei care consumă unt, brânză şi carne.

Citeşte şi: Noul trend: Limonada NEAGRĂ. Băutura care face MINUNI pentru sănătate

Rezultatele contrazic opiniile exprimate până acum de specialişti, care recomandau scoaterea grăsimilor din alimentaţie, relatează Telegraph.co.uk, citat de Exquis.ro.

Studiul a urmărit efectele eliminării grăsimilor din dietă. Cei care au consumat doar pâine, paste şi orez au pierdut nutrienţi importanţi pentru organism. Pe de altă parte, persoanele care au consumat produse bogate în carbohidraţi, în special cu zahăr rafinat (băuturi carbogazoase) şi alimente procesate, au avut un risc mai mare de deces prematur.

Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia că alimentaţia bogată în grăsimi saturate contribuie la creşterea colesterolului şi implicit la un risc mare de atac de cord.

Citeşte şi: Leacuri băbeşti care fac MINUNI împotriva răcelii şi gripei

Însă studiul prezentat la Congresul Societăţii Europene de Cardiologie, organizat la Barcelona, a descoperit că persoanele cu o alimentaţie săracă în grădimi saturate are un risc de deces prematur cu 13% mai mare decât cele care le consumă fără restricţii.

Pe de altă parte, mortalitatea în cazul celor care consumă grăsimi este mai redusă cu 23%. Studiul realizat în Canada a urmărit obiceiurile alimentare şi ratele de deces din 18 ţări.

„Datele noastre sugerează că dietele sărace în grăsimi pun oamenii în pericol şi cresc riscul de boli cardiovasculare. Soluţia este renunţarea la restricţiile totale asupra grăsimilor şi grăsimilor saturate şi impunerea de limite asupra carbohidraţilor când sunt consumaţi în exces”, a declarat Dr Andrew Mente, de la McMaster University.

În opinia specialistului citat, o balanţă corectă între grăsimi şi carbohidraţi conduce la stabilirea unui echilibru bun pentru sănătate, întrucât 35% din calorii trebuie să provină din grăsimi.

Citeşte şi: Castanele, remediu pentru circulaţia deficitară şi pentru afecţiuni ale sistemului nervos şi muscular .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.