Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Cafeaua de tip espresso ar putea fi dăunătoare dacă suferi de anumite afecțiuni

cofexpert.ro
espresso cafea

Cafeaua este pentru mulți un adevărat "elixir al zeilor", băutura care le oferă energia și imboldul de a începe o nouă zi. Cu toate acestea, nu toate tipurile de cafea au aceleași proprietăți și beneficii. Unele chiar pot fi dăunătoare dacă suferi de anumite afecțiuni.

Cu lapte, cu zahăr sau fără, cu arome, siropuri sau simple, cafelele sunt parte din ziua obișnuită a multor oameni. Cei care le preferă însă pe cele mai tari ar trebui să le evite dacă au probleme cu colesterolul.

Un studiu recent publicat în jurnalul de cardiologie "Open Heart", citat de site-ul eatthis.com, arată că informațiile adunate de la 21.000 de persoane a căror vârstă medie era în jurul a 56 de ani a demonstrat că cei care obișnuiau să bea espresso aveau un nivel mai ridicat de colesterol.

OPINIILE MEDICILOR ȘI DIETETICIENILOR SUNT ÎMPĂRȚITE

Băuturile de tip espresso sunt filtrate mai mult decât cafeaua făcută la presă franceză, ceea ce nu permite uleiurilor benefice din cafea să ajungă în lichidul propriu-zis.

Studiul nu a luat în calcul, însă, proprietățile antioxidante ale unui espresso, care sunt destul de ridicate, motiv pentru care nutriționista Amanda Lane spune că o astfel de cafea poate fi o alternativă bună mai ales pentru cei care nu-și iau antioxidanții din fructe și legume, informează digi-world.tv.

Ca de obicei, în toate este vorba de măsură, așa că un espresso pe zi nu va ridica nivelul de colesterol la cote alarmante, dar mai multe cești pe zi pot deveni cauza mai multor probleme de sănătate.

Cea mai bună cafea este cea făcută la presa franceză, întrucât permite grăsimilor benefice să treacă în lichid și astfel să poată fi consumate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.