Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Studiu: Cei mai mulți români fac transferuri de bani de pe telefonul mobil

arsis.ro
plata-telefon

Cei mai mulți români fac transferuri de bani de pe telefonul mobil. Conform datelor furnizate de o companie de transferurie internaționale de bani, aproape trei sferturi dintre clienții români preferă transferurile făcute prin telefon, celor prin intermediul website-ului, potrivit Mediafax.

TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide de bani, a înregistrat în 2020 o creștere a gradului de utilizare a aplicației pentru dispozitive mobile, în rândul românilor, în comparație cu platforma sa web. Astfel, 73% dintre românii care utilizează serviciile companiei preferă aplicația mobilă, spre deosebire de 27% care aleg să transfere bani prin intermediul website-ului.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

Din datele înregistrate de companie, preferința utilizatorilor români pentru aplicația sa mobilă a înregistrat o creștere susținută, de la un an la altul, pornind de la o utilizare de 4%, în 2016, și ajungând la 73%, în 2020. În ultimii 2 ani, utilizarea aplicației mobile, în rândul românilor, a crescut cu 20 de procente, de la 53% în 2018, an care a marcat și devansarea platformei web din punct de vedere al procentului de utilizatori.

„Dezvoltarea accelerată a sectorului de smartphone-uri, cât și a tehnologiilor și aplicațiilor mobile, din ultima perioadă, a determinat o schimbare majoră în comportamentul utilizatorilor, care au devenit din ce mai orientați către serviciile și aplicațiile mobile și mai deschiși față de serviciile din sectorul fintech. Această deschidere se reflectă și în rândul utilizatorilor noștri și suntem atenți la feedback-ul lor, pentru a putea îmbunătăți constant experiența de utilizare și a îi asigura că banii lor ajung rapid și în siguranță la destinație,” a declarat Marius Nedelcu, Director of Brand Marketing & Market Expansion, TransferGo.

Această preferință a utilizatorilor români pentru aplicația mobilă se explică pe de-o parte prin ușurința de utilizare a aplicației, dar și prin faptul că românii aleg tot mai des să se conecteze la internet prin intermediul smartphone-urilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.